Ugodan, kompaktan i maksimalno funkcionalan: moderan interijer od 33 kvadrata

Teško je zamisliti da se u 33 četvorna metra može pronaći mjesta za spavaću sobu te dodatni ležaj a da nije riječ o trosjedu na razvlačenje, a da pritom bude ugodan i lijep. Baš sve to je uspjelo ukrajinskim dizajnerima iz LPS Design Studija

 

 

Ovaj moderan interijer od 33 kvadrata djeluje poput kutije šibica: skladno, kompaktno i lijepo na vrlo maloj površini. Vlasnica je zahtijevala da njezin dom ima zasebni dio za spavanje te po mogućnosti dodatni ležaj za goste koji će ujedno i ona moći koristiti za odmor. Dizajneri iz LPS design studija odgovorili su na zahtjeve tako što su dio dnevnog boravka odijelili gipsanim zidom u kombinaciji s frontama ormara koje funkcioniraju kao žaluzine te od njega stvorili spavaonicu s radnim kutkom.

Foto: LPS design studio

Kuhinju su radi stvaranja dojma prostornosti i kako dnevni boravak ne bi izgledao skučeno otvorili prema boravku rušenjem zida, a između ta dva prostora stavljen je mali stol sa stolicama. Lođa je pretvorena u dio stana rušenjem dijela zida. Ostatak zida funkcionira kao svojevrsni šank, a novopripojeni prostor sadrži komodu te otoman rađen po mjeri koji može poslužiti za odmor te ležaj za goste.

Foto: LPS design studio

U spavaću sobu ulazi se na klizna vrata koja nude mogućnost propuštanja svjetlosti kada je to potrebno. No, ovaj sistem žaluzina ugrađen je prije svega zbog prozračivanja prostora. Zidovi iznad kreveta u spavaonici iskorištena su za ormare za skladištenje, dok se glavni prostor za pohranjivanje nalazi u hodniku, u vidu ugradbenog ormara.

Foto: LPS design studio

No, ovo funkcionaliziranje prostora nije značilo i odricanje od stila. Da estetika bude zastupljena na svakom koraku, prije svega su se pobrinule boje i detalji. Odabir boja u interijeru je opuštajuća verzija svijetle i blage zelene, sive i bijele, s glatkim svijetlim naglascima od drveta. Siva i bijela su korištene kako bi se prostor otvorio i doima većim, dok su zelena i crna na detaljima upotrijebljene za stavljanje naglasaka i razbijanja monotonije. Osim toga, svijetla nijansa zelene unijela je atmosferu svježine i mira.

Foto: LPS design studio
Komentari