BOHO RAJ NA DVIJE ETAŽE: moderan obiteljski dom inspiriran prirodom

Mlada obitelj napustila je Varšavu kako bi u novom domu bila više povezana s prirodom i uživala u miru. Svoj dom iz snova pronašli su u katnici u nizu u gradiću Skierniewice.

 


Četveročlana obitelj i njihov pas korgi pronašli su novi dom u mjestu Skierniewicama, tik uz akumulacijsko jezero. Varšavu su zamijenili gradićem koji ih je privukao zbog svoje prirode i mira. Idealni dom nalazi se među kućicama u nizu koje nude pogled u prirodu koja kao da ulazi u njihov interijer preko velikih prozora.

Za uređenje ovog interijera zaslužne su Anna Baranowska i Joanna Felczuk iz studija ButterflyStudio koje su nastojale odgovoriti na zahtjeve vlasnika. Oni su se prije svega odnosili na jednostavnost, svijetle boje, eleganciju i povezanost s prirodom. I naravno, maksimalnu funkcionalnost.

Foto: Patryk Polany

Stoga u interijeru prevladavaju bež nijanse, pleteni namještaj, drvo, lan i mramor za dašak elegancije. Pored bež boje, prilično su zastupljene bijela, siva i plava koja se pojavluje u dnevnom boravku, jednoj od kupaonica i na pločicama u hodniku. Dizajnerice su se orijentirale na drvo u obliku prirodnog hrasta, donoseći time rustiku i boho u interijer te naravno, toplinu i prirodu. U ovu suptilnu bazu utkani su elementi mesinga, antracita, čelika i pletera.

Rezultat je topao interijer s domaćom, umirijućom atmosferom koji u isto vrijeme ima i dašak elegancije.

Foto: Patryk Polany

U prizemlju se nalazi ulazni prostor, gostinjski toalet te velika dnevna zona podijeljena na dnevni boravak, blagovanje te kuhinju koje pružaju divan pogled na stražnje dvorište. Dnevni boravak u kombinaciji s kuhinjom srce je kuće – mjesto odmora i primanja gostiju.

Vlasnici rado ovdje provode vrijeme, zato je na ovo mjesto postavljena velika, siva kutna garnitura koju prati drveni stolić. Odavde možete nesmetano gledati TV ili u plamen u kaminu.

Iza sofe nalazi se blagovaonica. Drveni stol i stolci s tapeciranim sjedalima ističu se ispod pletenih boho lampi. Tijekom obroka ne samo da možete uživati u okusu jela, već i diviti se pogledima izvan prozora.

Foto: Patryk Polany

Uvučena u svojevrsnu nišu, kuhinja je ispala lijepo i funkcionalno mjesto. Dizajnirana je obliku slova U kako bi se povećala veličina radnog prostora. Dojam elegancije povećava uzorak mramora na radnoj plohi  i visilice iznad poluotoka, koje se efektno odražavanju u okruglom zrcalu nasuprot kuhinje.

Stepenice iz dnevne zone vode na kat koji je privatna zona ukućana. U njemu se nalazi roditeljska spavaća soba, dvije dječje sobe i kupaonica. Središnja točka glavne spavaće sobe je krevet s pletenim uzglavljem, a mnogima će pažnju privući klupa ispod prozorske daske, mjesto za opuštanje, čitanje i promatranje prirode.

Foto: Patryk Polany

 

Komentari