Bezvremenski dizajn u prekrasnom stanu za jednokratni najam

Ovaj stan za jednokratni najam, smješten u 15. arondismanu u Parizu, imao je dobar raspored i dobru bazu nakon adaptacije. Kako bi privukli goste, vlasnici su angažirali dizajnerica interijera Aliciju Oustry da im pomogne u uređenju.

 

 


Već sam ulaz u ovaj stan od 87 kvadrata izaziva wow efekt, a i sve ostale prostorije su vrlo atraktivno i lijepo uređene te je svaki detalj pomno promišljen i odabran.

Za to je zaslužna dizajnerica interijera Alicia Oustri iz studija Ameo Concept koju je vlasnik angažirao nakon što je temeljito obnovio stan kojeg je namijenio za jednokratni najam.

Foto: Agathe Tissier

Dobra lokacija i sama činjenica da se nalazi u Parizu čini ovaj stan idealan za najam. No, nakon što je izvedena renovacija, vlasnik je shvatio da u prostor treba, osim namještaja unijeti i estetiku i ugodu a da se osjeti šarm pariškog starinskog stana koji je naročito zanimljiv turistima.

Foto: Agathe Tissier

Cilj uređenja ovog stana bila je unijeti svjetlost budući da prostorije (naročito hodnik i spavaće sobe) nisu baš velike površine. Također, vlasnicima je bila bitna i toplina u prostoru kao i funkcionalna rješenja.

Foto: Agathe Tissier

Veliki ulazni prostor, osim ogledala, vješalice i ormarića za cipele, krije i vešeraj koji je skriven iza pregrade s ogledalom. Iz njega se ulazi u dnevnu zonu koja je otvorenog koncepta i sastoji se od kuhinje u jednoj liniji, blagovaonice i dnevnog boravka. Ovaj otvoreni prostor idealan je za turistički najam jer više gostiju, nakon razgledavanja grada, može uz druženje i kuhanje provoditi zajedničko vrijeme odmora i opuštanja.

Foto: Agathe Tissier

Iz ove prostorije odlazi se uskim hodnikom do dvije sobe s kupaonicom te s druge strane, do još jedne spavaće sobe s pripadajućom kupaonicom.

Foto: Agathe Tissier

Tri spavaće sobe su male kvadrature, s nužnim elementima poput kreveta i ormara koji nije velik budući da nije potrebno imati veliki garderobni prostor. Spavaće sobe djeluju zbog svoje skučenosti, kao i dobro odabranih dekoracija i rasvjete vrlo intimno i ugodno, što je vrlo važno i kod jednokratnog najma.

Foto: Agathe Tissier
Komentari