LEMON MARKET: nova zagrebačka adresa za druženje i zabavu u opuštajućem ambijentu

Povratak s godišnjeg odmora na gradski asfalt i u urbanu kolotečinu zna biti prilično težak. Pronašli smo super mjesto u kojem ćete tu prilagodbu znatno lakše proći. Zavirite u Lemon Market u blizini dvorane Lisinski u Zagrebu!

 


Na adresi Orljavička ulica 3, u neposrednoj blizini koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, otvoren je Lemon Market, novo mjesto na kojem Zagrepčani mogu uživati u ukusnim koktelima i spritzevima! No nas je, kao što i pretpostavljate, oduševio opušten izgled kojeg krasi spontanost i dobre ideje te činjenica da će ovaj kvart oživjeti na novi način. S druge strane, koncept Lemon Marketa je i više nego dinamičan i šarolik.

Foto: Denis Butorac

Lemon Market je prije svega zamišljen kao mjesto za organizaciju evenata i proslava – od festivala, manjih koncerata i vjenčanja pa sve do rođendana i korporativnih evenata. Kako bi se predstavio ovaj jedinstven koncept, povodom otvorenja organiziran je i prvi festival – SOLO. Cocktails festival koji traje do 9. rujna, a radno vrijeme mu je od 17 do ponoći. Uskoro dolazi festival “Adio lito” u sklopu kojeg će se u centar Zagreba pokušati dovesti atmosfera ribarske fešte na obali – bit će to oproštaj s omiljenim godišnjim dobom.

Foto: Denis Butorac

Lemon Market funkcionira i kao bar pa na manjoj, intimnijoj terasi, velikoj terasi ili u interijeru možete uživati u kavi, sokovima, vinu, a posebno koktelima i spritzevima, i to svakodnevno od 8 do ponoći. Iza Lemon Marketa stoji ekipa iz A most unusual gardena, pa ako ste obožavali atmosferu Gardena, onda će vam se definitivno svidjeti i Lemon.

Posebno nam se svidjela ideja da se otvoranjem ovakvog mjesta može doprinijeti revitalizaciji kvarta i ponuditi nešto novo tom dijelu grada – tako će se za vrijeme održavanja gastronomskih festivala, u Lemon moći navratiti i na brzi ručak, ako radite u blizini.

Foto: Denis Butorac

Uređenje Lemon Marketa su diktirale dvije stavke. Prva je jasan pristup u kreiranju ugostiteljskih usluga, a to je stvoriti atmosferu, ugođaj i doživljaj prostora u koji će se netko  zaputiti s ciljem, a ne samo usputno svratiti na piće. A druga je lokacija – bez obzira na to što se nalazi na prometnoj lokaciji, vlasnici su osigurali da se u potpunosti opustite u maloj zelenoj oazi usred grada.

Foto: Denis Butorac

Za sve to zaslužna je arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar. Vanjski prostor podijeljen je na dvije terase – ona okrenuta prema Vukovarskoj ulici je manja, natkrivena i zamišljena za kratka druženja i odmor tijekom radnog dana. Druga terasa je veća, krase je platoi i tribine te stvara prostor za opuštanje tijekom cijelog dana u maloj zelenoj oazi. Što se tiče interijera, tu su također osmišljene dvije zone, s visokim i niskim sjedenjem koristeći kontrastne materijale.

Foto: Denis Butorac

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici na Facebooku  te Instagram profilu.

Foto: Denis Butorac

 

 

 

Komentari