Znamo boju godine 2023.: upoznajte prekrasnu plavo-zelenu nijansu Vining Ivy

Petrolej zelena ili petrolej plava nijanse vrlo su omiljene u interijerima, a sada je jedna od njih, Vinging Ivy proglašena bojom 2023. godine. Mi smo oduševljeni ovim izborom, a vi?

 


Dva poznata proizvođača boja za interijere i eksterijere proglasili su Vining Ivy bojom za 2023. godinu. S obzirom na popularnost petrolej zelene i općenito zelene i plave u interijeru, za pretpostaviti je da će ova boja biti posvuda idućih nekoliko sezona.

Ova naoko hladna i suzdržana, no ustvari profinjena, smirujuća i osvježavajuća nijansa boje dragulja vrlo je prilagodljiva izvrsno odgovara modernim, ali i klasičnim interijerima i vrlo lako će se moći snaći u bilo kojoj stilskoj i kolorističkoj priči u vašem domu.

Glidden

Nas je oduševila kombinacija Vining Ivy s drvenim površinama kao i općenito bež i smeđim nijansama te crnom. Također, odabrana boja ljepo se slaže s mjedenim i zlatnim detaljima te stvara vintage atmosferu te unosi dašak elegancije.

Vining Ivy lijepo se uklapa u spavaću sobu, kupaonicu ili bilo gdje drugdje gdje je potrebna umirujuća boja. A u vrijeme kada svi žele da su njihovi kuhinjski ormarići bilo što osim bijeli, Vining Ivy može donijeti veći razinu osobnosti prostoru za kuhanje.

Foto: Artjafara – Glidden

Kako bi se odabrala boja godine za 2023. okupio se tim od 35 stilista boja kako bi ‘identificirali’ trendove boja i predvidjeli boje za koje vjeruju da će biti omiljene u interijerima i da ćemo ih uskoro vidjeti posvuda.

“Ključna tema za 2023. je razmišljanje o onome što nam je najvažnije – našem odnosu prema planeti i načinu na koji želimo komunicirati s drugima”, objašnjava Ashley McCollum, stručnjak za boje iz Gliddena te dodaje:

“Svestranost ove odabrane nijanse ostavlja potrošačima više vremena da se prepuste stvarima koje su im najvažnije – mir, jednostavnost, dobro raspoloženje… Pritom Vining Ivy uvijek nudi intrigu jer je teško odlučiti je li riječ o nijansi koja više preteže na plavu ili zelenu. Mi volimo reći kako je ova boja podjednako i zelena i plava. No, iznad svega, ovo je stvarno opuštajuća i umirujuća organska boja koja uravnotežuje”.

Foto: Artjafara – Glidden

 

 

 

 

Komentari