MODERNO ZDANJE OKRUŽENO ŠUMOM: obilje mira i stila nedaleko od Labina

S ukupnom stambenom površinom od 526 četvornih metara i okružena šumom, istarska vila Viktor Tireli koju u nastavku možete vidjeti na fotografijama i u video prilogu prava je oaza odmora za velika društva, parove ili obitelji s djecom.

 


Dobrodošli u malo mjesto Kršan u blizini Labina gdje se, okružena šumom, nalazi prekrasna vila Viktor Tireli modernog pročelja. Autor arhitektonskog rješenja je ARHITEKTONSKI STUDIO PLUS, a za uređenje interijera zaslužna je vlasnica vile u suradnji s BABALOO DESIGNOM.

Foto: My Istria

“S ukupnom stambenom površinom od 526 četvornih metara, vila nudi prostor za 14 osoba. Kombinacija je pravokutnog i polukružnog tlocrta, a prostire se na dvije etaže. Prizemlje se sastoji od dnevnog boravka s kaminom, potpuno opremljene kuhinje, velike blagovaonice, gostinjskog toaleta i pet spavaćih soba s kupaonicama. Na katu se, osim dodatnog dnevnog boravka, nalaze još dvije spavaće sobe”, rekla nam je Martina Požgajec iz agencije My Istria te dodaje:

“Dnevni prostor podijeljen je u dvije razine pa je tako boravak nešto niži u odnosu na ostatak. To je naglašeno i odabirom podne obloge. Tako je, za razlike od keramike u kuhinjskom i blagovaonskom dijelu, u boravku korišteno drvo kako bi se naglasila potrebna udobnost. Isto je korišteno i u spavaćim sobama”.

Foto: My Istria

Posebnost interijeru daje galerijski prostor zbog kojeg je naglašena visina dnevnog dijela. Prostor je pročišćen i jednostavan. Samo uređenje je suvremeno što se očituje odabirom rasvjetnih tijela kao i boja, linija i materijala namještaja. Stil je naglašen je dizajnerskim komadima što vilu čini luksuznom i profinjenom.

Spavaće sobe nimalo ne zaostaju za uređenjem ostatka kuće. I ovdje su prisutni dizajnerski elementi, boje su umjerene, a kombinacijom sivih tonova i dekora drva dobiven je kontrast kojim je naglašen dojam luksuza.

Foto: My Istria

“Staklene stijene ali i veliki prozori u dnevnom dijelu otvaraju komunikaciju prema terasi na kojoj se nalazi nekoliko pozicija za opuštanje i blagovanje. U produžetku je polukružno  smješten bazen sa zonama za sunčanje”, ističe Martina Požgajac.

Vanjski prostor je ograđen i nudi potpunu privatnost. Za najmlađe postoji dječje igralište s toboganom, ljuljačkama, kulom za penjanje i mnogim drugim sadržajima.

 

Foto: My Istria

 

Komentari