OBNOVLJENA SVLAČIONICA: mladi petrinjski gimnastičari dobili su funkcionalan prostor za odlaganje stvari i presvlačenje

Dvorana Gimnastičkog kluba Petrinja nakon potresa je u potpunosti neupotrebljiva i privremeno se preselila u šator. Potrebno je urediti kutak za presvlačenje i mjesto za odlaganje stvari mladih gimnastičara. InDizajn tim im je u tome sa zadovoljstvom pomogao!

 


Petrinjski potres uvelike je utjecao i na rad sportskih klubova. Jedan od njih je Gimnastički klub Petrinja kojem je dvorana nakon potresa u potpunosti neupotrebljiva. Potres ih je zatekao na treningu i unatoč urušenom svodu, svi su, srećom, prošli bez ozljeda.

Rad su privremeno nastavili u šatoru, koji su dobili od Olimpijskog saveza, ali bez obzira na razne donacije, da bi mogli normalno funkcionirati, prijeko potrebno im je adekvatno mjesto za odlaganje stvari i presvlačenje.

Foto: Marko Cindrić

“Jedan od većih problema ovog šatora je prostor za presvlačenje. Jedino mjesto koje sada imaju je skučena, improvizirana garderoba, ako se to tako uopće može nazvati”, otkriva glavne nedostatke privremenog smještaja Gordana Žugalj, predsjednica kluba.

Gimnastičarski klub Petrinja inače iza sebe ima brojne uspjehe. Onaj nedavni je na Državnom prvenstvu u Osijeku krajem listopada s kojeg su se mladi Petrinjci vratili s čak 21 medaljom, unatoč skromnim uvjetima treniranja.

 

Foto: Marko Cindrić

Ideja preuređenja je mladim petrinjskim sportašima osigurati mjesto za odlaganje osobnih stvari, malu svlačionicu koja će zamijeniti skrivanje iza sanduka, kao i police za rekvizite potrebne za trening.

U realizaciju projekta uključio se Elgrad, koji je donirao materijal i odradio pripremu prema projektu, a da bi sve bilo odrađeno profesionalno, akciji su se pridružili stolari tvrtke ART Plan. Prije početka radova potrebno je iznijeti stari namještaj.

Foto: Marko Cindrić

U ovom projektu prednost je dana funkciji.  Kako bi se elementi diskretno uklopili u prostor, birana je neutralna i vječna siva.

“Nakon nekoliko sati radova, ova privremena dvorana za 160 sportaša dobila je i ono što je nedostajalo – prostor za presvlačenje i pregledniji i veći prostor za odlaganje osobnih stvari. Povećali smo skladišne kapacitete za pomoćne rekvizite kako bi dvorana bila što urednija”, objašnjava za kraj dizajnerica.

Pogledajte u video prilogu kako je tekao makeover!

 

Foto: Marko Cindrić

Komentari