Kuhinja u odvažnoj nijansi zelene: pogledajte kako je tekla adaptacija prostora od 5 kvadrata

Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec u prostor ukomponirao novu zelenu kuhinju! Klijenti imaju stan u odvažnim bojama, a kuhinja ga prati. Osim zelenih fronta, tu je i neobična radna i zidna ploha.

 


Studio Mirjane Mikulec uredio je kuhinju površine pet četvornih metara. Vlasnica stana u njemu živi živi više od 20 godina, a najmanje toliko stara je i kuhinja.

“Riječ je o starogradnji i naš studio imao je jako puno posla. U postojećem tlocrtu kuhinja je bila odvojena kliznim vratima, a budući da je klijentica željela otvoreni dnevni dio, nadvoj iznad kliznih vrata je uklonjen. Osim toga, postojala su oštećenja koja su nastala u potresu i nužno ih je bilo sanirati”, otkriva Mirjana Mikulec.

Svi postojeći elementi u kuhinji su zamijenjeni novima kako bi prostor bolje bio iskorišten i potpuno funkcionalan, ali i suvremeniji. Preuređenje je počelo demontažom postojeće kuhinje, novim podnim i zidnim oblozima te završilo ugradnjom nove i stavljanjem detalja poput caffe aparata za kojeg je bilo bitno da je nadohvat ruke.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Za fronte odluka je pala na medijapan u zelenoj boji. Vizualno, kuhinja djeluje jako luksuzno, što je dodatno naglašeno profilacijama. Jednako luksuzno izgleda i laminam i to u zlatnoj boji koji je korišten za radnu površinu i zidnu oblogu.

“Samu veličinu kuhinje nismo mijenjali, ali nakon što smo srušili nadvoj i uklonili klizna vrata kuhinja vizualno izgleda prostranije i prozračnije. Dodali smo i poluotok, koji smo naglasili letvicama, izrađenima od medijapana, a pločicama i barskim stolcima uklopili smo i retro element”, ističe dizajnerica.

Gotovo svi elementi su zatvoreni, osim jednog koji je smješten tako da gleda prema ostatku dnevnog prozora, a u njemu se nalazi i ogledalo koje zbog refleksije vizualno stvara dodatnu dubinu. Osim njega, otvoren je ostao samo jedan mali dio pored hladnjaka.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Sve o materijalima koji su korišteni u kuhinji, prije svega zlatnom Laminamu saznajte u video prilogu od Mladena Lovrekovića iz Elgrada.

 

Komentari