NEŠTO STARO, NEŠTO NOVO: makeover blagovaonice u obiteljskom stanu

Preseljenje u novi stan često podrazumijeva kombiniranje stvari iz prijašnjeg doma s onima zatečenim u novom. Tek onda slijedi biranje novih komada… Upravo takvu situaciju imao je tim Mirjane Mikulec – pogledajte kako je ispalo!

 


Mlada obitelj seli se u stan od 100 kvadrata. Rješavaju dio po dio svog novog doma pa ste tako u prošloj sezoni mogli gledati makeover kuhinje.

 

PRIJEDLOG ZA EFEKTAN MAKEOVER: modernizirajte kuhinju promjenom fronti

 

Nastavljamo dalje prikazivati preuređivanje ovog modernog doma, a sada je na redu blagovaonica.

“Prostor od 19 kvadrata pripada blagovaonskom dijelu. Postojeći parket i izvode za struju vlasnici nisu željeli micati pa smo se prilagodili zadanim elementima. Od namještaja donijeli su samo stari stol kojem ćemo prilagoditi ostatak uređenja. Uz zelenu boju kuhinje, svijetlu nijansu parketa i postojeći stol, za klijente je bila napravljena inspiracija kako bismo vidjeli sviđa li im se predloženi smjer uređenja. Nakon što je prijedlog bio odobren, krenulo se na uređenje”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Za rasvjetu iznad blagovaonskog stola odabrana je visilica, a ovoga puta odluka je pala na jednostavan, dugački model koji će pratiti liniju stola. Prema klijentovoj želji, odabrali smo tapecirane zelene stolice. Dodan je i veliki tepih koji je u potpunosti prekrio dio na koji je postavljen blagovaonski stol i 8 stolaca.

Uz osnovne komade namještaja, tlocrtno rješenje je zamišljeno tako da se na suprotnom dijelu stvori i kutak za čitanje pa je i za to nabavljeno nekoliko elemenata – udobna fotelja i polica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Dva zida koja vode prema kuhinji nismo željeli ostaviti praznima pa smo tu odlučili smjestiti bilje. Baš svaka prostorija izgleda bolje i ugodnije ako se u nju smjesti zelenilo. A na odmet neće biti ni kolica za posluživanje”, zaključuje Mirjana Mikulec.


Pogledajte u video prilogu kako je teklo opremanje!

 

Komentari