MAKEOVER ZA TINEJDŽERICU: mama je Bojanu iznenadila prekrasnom novom sobom

Na nagradni natječaj Iznenadi me gospođa Žaklina prijavila je sobu svoje kćeri, tinejdžerice Bojane. Tim Mirjane Mikulec uputio se u Stupnik kraj Zagreba i obnovio prostoriju prije nego što se mlada vlasnica vratila iz škole

 

 

 

InDizajn je posjetio dom gospođe Žakline s namjerom preuređenja sobe njezine kćeri, tinejdžerice Bojane. Dok je djevojčica bila u školi, Mirjana Mikulec i njezin tim u  potpuno su promijenili izgled prostorije. Soba je zbog svoje veličine imala puno potencija, no nije bila posve funkcionalna te joj je nedostajalo stila i detalja.  Pored toga, trebalo je zamijeniti stari namještaj. Također, važno je bilo urediti i zidove koji su u lošem stanju te uklopiti neke komade koje je Žaklina odavno kupila, no nisu bili u funkciji.

 

Foto: Marko Cindrić

Prvi korak bio je obnova zidova novom bojom, štukaturama te tapetama zanimljiva uzorka. Odabran je nježni pastelni ton za zidove koji se dodatno naglasio tapetama unutar štukatura. Nakon toga uslijedlo je unošenje namještaja koje je dizajnerica već prije naručila u Meblo Tradeu.

“Nakon šest sati Bojanina soba poprimila je potpuno novi izgled. Izmijenjen je raspored namještaja i to tako da je u jedan dio sobe smješten spavaći dio i mali kutak za čitanje, dok je uz jedan zid smješten radni dio i ormar. Na taj način prostor je dobio potrebnu prozračnost i sklad. Budući da je riječ o tinejdžerskoj sobi, birali smo nježne tonove na zidovima koje smo dodatno obogatili štukaturama i tapetom”, objašnjava dizajnerica.

 

Foto: Marko Cindrić

S obzirom na to da soba ima dovoljno mjesta, odabran je krevet veći od prijašnjeg. Ogledalo na ormaru dodatno je otvorilo prostor, a zbog jakih boja na tapetama, namještaj je u neutralnim tonovima.

Kako je tekao kompletan makeover, pogledajte u video prilogu!

 

Foto: Marko Cindrić

 

Komentari