KUPAONICA I HODNIK U STANU ZA NAJAM: kako gotovim namještajem postići funkcionalan i lijep prostor

Namještaj po mjeri ili onaj gotovi, jedna je od najčešćih dvojbi pri opremanju interijera. Pokazat ćemo vam na primjeru kupaonice i hodnika u stanu za najam kako s gotovim namještajem možete postići funkcionalnost, estetiku i sklad

 

 

 

Pri useljenju u novogradnju, stanare najčešće dočekaju gotova kupaonica i prazni hodnici, a rijetki se usuđuju male prostore opremati bilo kojom drugom vrstom namještaja osim onoga po mjeri. Budući da je tim Mirjane Mikulec u uređenju ovoga interijera za najam bio ograničen i vremenom i budžetom, ovaj put odluka je pala na praktična gotova rješenja.

“Namještaj po mjeri čest je odabir pri opremanju kupaonica, no ona se jednako dobro može opremiti i gotovim elementima. U stanu za najam upravo takvim elementima opremili smo manju kupaonicu. Birali smo bijele elemente jednostavnih linija da bi dobili čistu bazu koju stanoprimci mogu detaljima i manjim komadima namještaja urediti po želji. Upravo ovakva baza jako je zahvalna kada je riječ o završnom uređenju”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Za gornji element odabran je sivi ormarić s frontama od ogledala koji se idealno uklopio s postojećom keramikom. Kada jednom odaberete gotovi bazni namještaj kojim ćete ispuniti svoju kupaonicu, dodatno je ukrasite funkcionalnim dekoracijama.

“Gotovi kupaonski elementi prilagođeni su visini umivaonika koji se stavljaju na standardnu visinu. Najčešće dolaze u setovima koji se mogu prilagoditi veličini kupaonice pa tako se tako primjerice za male kupaonice najčešće  bira samo ormarić ispod umivaonika, dok za nešto veće kupaonice odluka padne i na  nekoliko visokih  elemenata”, otkrila je Nives Božić iz Lesnine.

“U uređenju smo pratili tonove na keramici kako bi zadržali jednostavnost i kako bi budućim najmoprimcima olakšali eventualne izmjene. Tepih za toplinu pod nogama uvijek savjetujem u kupaonici, a budući da je galanterija neizostavna, birajte onu koja će kupaonicu učiniti vizualno atraktivnijom”, savjetuje dizajnerica.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kao i kupaonica, tako je i hodnik u ovom stanu opremljen gotovim namještajem, budući da prioritet nije bio maksimalno iskorištavanje prostora. Prije opremanja hodnika, niša je obojena nišu u nježnu nijansu maslinastozelene.

Kada je riječ o hodnicima, velik izbor raznih dimenzija, materijala i stilova kao i elemenata za hodnik omogućuju da se gotovo svaki hodnik opremi gotovim namještajem. Tako za manje hodnike postoje primjerice vješalice koje zauzimaju jako malo prostora, kao i uski ladičari, dok će se oni većih dimenzija odlično uklopiti u hodnike veće kvadrature.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Ovaj hodnik također je bio primjer prostora koji je vapio za namještajem po mjeri, ponajprije kako bi se ova niša ispunila. Budući da je riječ o stanu koji se oprema za najam trebalo nam je brzo i jednostavno rješenje pa smo se odlučili za komodu koja točno odgovara širini niše, vješalicu i ogledalo”, zaključuje dizajnerica.

 

Kako je teklo opremanje ovih dviju najmanjih prostorija u stanu za najam te kako izgledaju u cijelosti, pogledajte u video prilogu!

 

Komentari