MALI BORAVAK S BLAGOVAONICOM: funkcionalan i skladan prostor koji oduševljava izborom polica i profila

Paleta svijetlih nijansi ne samo da je bogata, već je i kompatibilna s gotovo svim ostalim bojama. Upravo je zato tako čest izbor pri uređenju dnevnog boravka, naročito onih manje kvadrature. Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec uredio jedan takav u kojem se nalazi i blagovaonica

 

 

 

Unatoč trendu tamnih boja u interijeru, svijetli i pastelni tonovi i dalje su vrlo čest izbor klijenata studija Mirjane Mikulec, naročito kada je u pitanju skromnija kvadratura. Upravo se njima postiže dojam prostranosti i prozračnosti, a uz to su i odlična baza za dekoracije i manje komade namještaja u drugim bojama, kao i igru raznim stilovima.

Ovaj puta vas vodimo upravo u jedan takav dnevni prostor u kojem se svijetli sivi tonovi isprepliću s akcentima u crnoj i intenzivno ružičastoj. Elegantnoj kutnoj garnituri u svijetlo sivoj pridružen je tepih u vrlo sličnoj nijansi te crni klub stolić, a preko puta njih se nalazi okrugli crni stol s tapeciranim stolicama u ružičastoj boji. Sve ove boje ujedno su objedinjene na atraktivnoj tapeti Josipe Maras i njezina brenda Studijo.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

“Iako je najčešće prva asocijacija na svijetle tonove minimalistički uređen interijer, on može biti vrlo šarmantan i topao. U ovom stanu ideja je bila napraviti upravo to. Stvoriti prozračan, svijetao i ugodan interijer kojeg smo obogatili tamnim detaljima. Upravo oni dali su konačni izgled ovom prostoru i definirali ga. Zahvaljujući crnim profilima unijeli smo suvremenu notu u interijer. Također, vrlo su funkcionalni i mogu se kombinirati na razne načine”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Iako su crne boje i nalaze se na nekoliko zidova, profili nikako nisu zatvorili prostor, dapače, vizualno su stvorili dojam prostranosti.

“Birali smo ih za TV jedinicu, ali i kao svojevrsni okvir za radijatore. Na taj način maknuli smo fokus s elemenata koji su isključivo funkcionalni i učinili ih dekoracijom. Osim toga, u njih smo uklopili i uske police koje će poslužiti za odlaganje sitnica ili čak i bilja u vrijeme kada se prostor ne zagrijava”, pojašnjava dizajnerica dodajući kako ovakvom kombinacijom crnih profila i polica možete vrlo jednostavno naglasiti industrijski stil ili primjerice razigrati klasiku.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Sve o crnim smart cube profilima iz Elgrada možete saznati u video prilogu!

 

Komentari