Moderna i prostrana kupaonica sa saunom: inspirirajte se novim projektom studija Mirjane Mikulec

Prostrana kupaonica, čije uređenje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri, ima i jedan dodatak koji je san svih nas: saunu. Kako se ovaj sadržaj uklopio u moderan koncept uređenja, pogledajte u nastavku!

 

 


U interijeru kojeg uređuje studio Mirjane Mikulec nalazi se i kupaonica od 12 kvadrata u koju vlasnici žele smjestiti saunu. Budući da se preuređuje i spavaća soba s kojom je kupaonica povezana, bilo je potrebno rušenje zida da bi se dobio novi tlocrt nakon kojeg je kupaonica dobila pravilan oblik. Uz sanitarije, izmijenjen je i položaj instalacija i vrata u kupaonici te je stavljena keramika i dodana – sauna.

Tako kupaonica, zahvaljujući dovoljnom broju kvadrata, pored umivaonika s ormarićem, tuš kabine te školjke i bidea ima i ovaj luksuzni dodatak.

“Na ovaj način prostor kupaonice se u potpunosti iskoristio, a zadovoljili su se i svi zahtjevi klijenata. Smještanjem saune u dno kupaonice, ostalo je dovoljno mjesta za tuš kabinu, kao i dovoljno velik prostor za umivaonik i policu”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Vlasnicima je prije izvedbe ponuđena vizualizacija u tri varijante kako bi si lakše mogli predočiti konačni izgled svoje buduće kupaonice. U dvije varijante predložen je dekor betona u kombinaciji s crnim mramorom i dekorom usklađenim s drvom u sauni.

Idejno rješenje Mirjana Mikulec interijeri

Varijanta koja se najviše svidjela klijentima je ona u kojoj prevladava dekor svijetlog mramora na zidovima dok je na podu neutralni uzorak koji se bojom uklopio u ostatak uređenja. Dekor mramora je vrlo popularan pogotovo želite li postići luksuzan, ali i bezvremenski izgled.

“Suvremeni izgled kupaonice postigli smo kombinacijom uzorka mramora i tamnih detalja. Izgled je naglašen crnim slavinama, a zbog pozicije kuće, zastori nisu bili potrebni pa je ostao otvoren pogled na šumu”, ističe dizajnerica te dodaje:

“Finalni rezultat samo se u detaljima razlikuje od idejnog rješenja. Jako mi se sviđa kako je ispalo, a sigurna sam da će i vlasnici uživati u svojoj maloj spa oazi”.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

Komentari