Stvaranje male kupaonice: od tlocrta do finalnog rješenja

Opremanje kupaonice zahtjeva temeljite pripreme i stručnu izvedbu u kojoj svaki korak treba biti pomno isplaniran. Naročito to vrijedi za male kupaonice, u kojoj je svaka greška primjetna. Pogledajte kako je tekao proces stvaranja kupaonice od 3,5 m2 koju je studio Mirjana Mikulec interijeri ostvario u suradnji s tvrtkom Petrokov i nadahnite se!

 

 

Male kupaonice vječna su tema u uređenju interijera, što je posve razumljivo jer suvremeni način gradnje ostavlja vrlo malo kvadrata za ovu prostoriju u domu.  Želimo da nam u njoj sve funkcionira besprijekorno, bude izrađeno od kvalitetnih i dugotrajnih materijala i stručno izvedeno, ali i da istovremeno sve u njoj bude posebno – od boja, uzoraka i odabira sanitarija,  keramike, kupaonskog namještaja pa do detalja. Sve to nije jednostavno ispuniti na maloj površini, ali je itekako moguće.

U to se možete uvjeriti na primjeru kupaonice od svega 3,5 četvorna metra u starom građanskom stanu koju je tim Mirjane Mikulec radio u suradnji s Petrokovom, tvrtkom koja nudi kompletnu opremu za kupaonice renomiranih proizvođača. Pogledajte kako je tekao proces nastajanja kupaonice korak po korak, kako biste stekli bolji dojam što on sve uključuje. Uvidjet ćete kako je planiranje ustvari – pola posla, kao i to da mali prostori mogu biti itekako stilski zanimljivi…

Početni korak je definiranje prostora te izrada tlocrta s razmještajem prije svega osnovnih elemenata. Idejni prijedlog je da na samom ulazu bude smješten umivaonik, a WC školjka desno od njega. Moderni walk-in tuš trebao bi biti smješten nalijevo od umivaonika. Sve ove prijedloge vlasnici su prihvatili.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 

 

 

Nakon tlocrta dolazi idejno rješenje u kojem dizajner donosi prijedlog uređenja – model i boju keramičkih pločica, umivaonika, slavina, tuša i WC školjke, ali i detalja poput rasvjete, ogledala, tipke za ispiranje školjke, držača WC četke… Ovaj odabir diktirao je ukus vlasnika, koji su željeli da uređenje bude u modernoj verziji klasike, ali i skučena kvadratura. Stoga su u prostoriju stavljene štukature i pločice velikih dimenzija s vintage uzorkom te osvježavajuća tamnozelena boja u gornjem dijelu zida koji donose dašak klasike i povezuju interijer s vremenom nastanka zgrade. Ostatak zidova obložen je bijelim “metro” pločicama, koje su otvorile prostor i dale mu iluziju veće površine.

Dizajnerski tim je predložio Aparici keramiku, model carpet vestige natural, dimenzija 100×100 cm te Ragno bijelu keramiku, model Unitech diamantato bianco, dimenzija 10×30 cm. Ova kombinacija malih i velikih dimenzija keramike stvorila je dinamiku i razigranost u prostoru, a da ga istovremeno nije opteretila.

PREDLOŽENU KERAMIKU ZA PODNE I ZIDNE OBLOGE MOGUĆE JE PRONAĆI U ASORTIMANU PETROKOVA

 

 

3D PRIJEDLOG UREĐENJA KUPAONICE: Mirjana Mikulec interijeri

 

Za školjku i tuš su odabrani modeli iz branda Grohe, dok je ormarić, po želji vlasnika, rađen po mjeri a prema ideji dizajnera. Dizajneri su osmislili ormarić koji je oblikom, a naročito bojom fronte povezan s ostatkom prostora. Umjesto dizajnerskog prijedloga Hatria umivaonika, modela Happy Hour, vlasnici su odabrali bijeli Scarabeo model koji im se više svidio. Kako bi se ogledalo uskladilo s ostatkom prostora, model sa zlatnim okvirom zamijenjen je drugim primjerenijim modelom. Za stijenke walk-in tuša odabrana je prozirna staklena stijena jer je prostor tako transparentniji i ne stvaraju se vizualna ograničenja.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Visoki stropovi ovdje su bili prednost jer stvaraju dojam veće površine i nude mogućnost da u prostor stavimo i tamnije nijanse kao i stropne dekoracije odnosno štukature koje su se opet vratile u interijere zahvaljujući popularnosti klasičnog stila.

 

Foto: Darko Mihalić

 

PROMO

Komentari