TOP 5 umivaonika stvorenih da budu zvijezde svake kupaonice

Kao i kade, i umivaonici se danas nude u različitim veličinama, oblicima i bojama te doista nije lako odabrati model koji je svojim dizajnom, ali i oblikom idealan za vašu kupaonicu. Kako pronaći pravi primjerak koji će imati sve potrebne karakteristike, pomaže vam Roca Croatia

 

 

Funkcionalnost je u kupaonicama na prvom mjestu – svaki element svojim karakteristikama mora optimalno odgovarati svojoj glavnoj ulozi, a to je održavanje higijene. Nakon toga dolaze kvaliteta materijala i izrade te estetska komponenta, a današnji proizvođači sanitarija i kupaoničke opreme nude modele koji objedinjuju sve ove zahtjeve. Tako je i s umivaonicima, koji su nužan komad u svakoj kupaonici. Oni danas, baš kao i kade, dolaze u različitim oblicima, bojama i materijalima te nude različite opcije instaliranja – samostalno ili bez noge, s ormarićem u koji će biti ugrađen ili će biti postavljen na njemu.

Sve modernije opcije su one u kojima su umivaonici ugrađeni ili nadgrađeni na veliku i praktičnu radnu ploču koja može po potrebi ispod imati i ormariće i police, ili pak košaru za prljavo rublje te perilicu i sušilicu rublja. U ponudi su umivaonici od sanitarne keramike, lijevanog mramora, kerrocka, debelog stakla, metala, kvalitetnih plastičnih masa… Mogućnosti su doista brojne, a kako bismo vam pomogli u odabiru, nudimo vam iz ponude Roca Croatia pet umivaonika koji će svojim dizajnom i karakteristikama zadovoljiti različite ukuse.

 

No, prije nego krenete u kupnju, evo što svakako trebate imati na umu:

–          Pazite da umivaonik ne smjestite prenisko – idealna visina je 85 centimetara, no dobro je svakako ravnati se u tome i svojom tjelesnom visinom kako bi umivaonik u potpunosti bio prilagođen potrebama vlasnika.

–          Ako umivaonik zbog površine kupaonice mora biti manjih dimenzija, razmislite o ugaonom modelu ili onom koji se postavlja direktno na zid, ali i da veličina ipak bude dovoljna da dok perete ruke voda ne odlazi izvan umivaonika.

–          Dok birate umivaonik, svakako imajte na umu i miješalicu. Njezina dužina i dubina svakako mora biti proporcionalna veličini umivaonika. Pazite na visinu postavljanja miješalice, kako voda ne bi prskala naokolo. Problem može predstavljati i ako je miješalica ugrađena u umivaonik. Zna se dogoditi na je nemoguće staviti ruke i oprati ih u malom umivaoniku koji ima nisko postavljenu miješalicu.

–          Kod malih umivaonika dobra opcija je postavljanje police iznad nje na koji ćete smjestiti četkice za zube i sapun ili ćete čaše s držačima pričvrstiti na zid.

–          U velikim kupaonicama možete razmišljati o umivaonicima naglašenog dizajna i volumena, zatim o praktičnom dvostrukom umivaoniku s  te o modelima koji imaju nogu. Također, sjajna opcija za velike kupaonice jest i umivaonik s pultom na koji ćete moći odložiti stvari za higijenu, parfeme, dozator sapuna…

 

 

 

INSPIRA / Foto: Roca

 

BOL / Foto: Roca

 

 

Carmen / Foto: Roca

 

 

Achievers / Foto: Roca

 

 

INSPIRA / Foto: Roca

 

PROMO

Komentari