PRIJE I POSLIJE: luksuzniji i moderniji život kupaonice u obiteljskoj kući. A LED rasvjeta učinila je čudo

Vlasnici kuće odlučili su 25 godina staru kupaonicu podvrgnuti temeljitoj adaptaciji. Ona je uključivala nove zidne i podne obloge, sanitarije i naravno, dekoracije

 


Kupaonica stara 25 godina bila je u solidnom stanju u smislu funkcionalnosti, ali ju je vrijeme po pitanju stila ipak malo pregazilo. Vlasnicima je djelovala zastarjelo, bljedunjavo i neatraktivno te su je odlučili renovirati, i to iz temelja.

Smatrali su da bi djelomični makeover bio nedovoljan te da bi im bilo jako teško uskladiti staro stanje i promijeniti tek neke elemente. Doista, kod kupaonica je to naročito teško promijeniti, a da ta kombinacija starog i novoga dobro funkcionira.

Foto: Chris Snook

Vlasnici su renovacijom željeli svoju kupaonicu podići na višu razinu i dati joj dašak luksuza i spa atmosferu, s tim da nisu željeli voditi se isključivo trendovima, nego unijeti u nju i bezvremenski štih. To su uspjeli prije svega birajući koloristički kupaonski klasik – bijelu boju, te uzorak mramora na zidnoj keramici.

Dodatak podnih pločica u dekoru betona unio je trendove u kupaonicu.

Foto: Chris Snook

Bijelu i sivu bazu oplemenili su svijetlim nijansama tirkizne i ružičaste koje su oživjele prostor i unijele mu mekoću i veću dozu intime. Upravo to su i htjeli vlasnici, jer im se stara kupaonica činila hladnom.

Kako su htjeli da baza ipak bude u neutralnim svijetlim tonovima, to su postigli kombinacijom tri vrste pločica i tirkiznom i ružičastom koja se nalazi na mozaik keramici, koja u svom sastavu ima i staklene svjetlucave dijelove.

Foto: Chris Snook

Vodokotlić uz školjku je sada, u skladu s trendovima ugradbeni, što je omogućilo i veću dozu praktičnosti i estetike jer su se iznad njega kreirale police za odlaganje sitnica. Ovako ovaj kutak u kupaonici izgleda ljepše i urednije, a podno grijanje, koje prije nije postojalo, donijelo je ugodu i toplinu.

Dodatnu dozu atrakcije donijela je ugradbena LED rasvjeta ispod kade, što je vrlo neuobičajen potez. Kada se osvijetle LED lampice, stvara se dojam da kada ne stoji na tlu nego pluta.

 


Izvor: Ideal Home

Komentari