PODNA OBLOGA BR. 1: lista razloga zašto biste trebali odabrati laminat

Laminatni podovi sve su češći odabir kada govorimo o finalnom uređenju prostorija, a danas će tek rijetki prepoznati da nije riječ o parketu. Glavna prednost je njihovo jednostavno postavljanje click sustavima, financijska strana i kvaliteta.

 

 


Svojim izgledom, dekorima i površinom vrlo vjerno oponašaju prave prirodne materijale, a proizvode se i prema namjeni prostorije u koje će se postavljati. Laminat je u potpunosti izrađen od drva, može se u cijelosti reciklirati i spada u obnovljive materijale, odnosno oni se proizvode od sirovina iz održivog gospodarenja šumama.

Posljednjih godina viđamo laminat i u kupaonicama gdje bi nam uvijek prva asocijacija bile pločice. Zahvaljujući vlagootpornoj nosivoj ploči savršen je za kupaonice, kuhinje i hodnike, kao i za komercijalne primjene gdje je potrebno često čišćenje.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: MARKO CINDRIĆ

Prednosti postavljanja laminata:

  1. lako postavljanje
  2. izuzetno je otporan na udarce i ogrebotine i njegova površina godinama ostaje postojana na svjetlo
  3. bez problema se može postaviti na podno grijanje
  4. površina je antibakterijska i lako se čisti
  5. dugotrajan
INDIZAJN

INDIZAJN

Mirjana Mikulec navodi: Ono što nas dizajnere i arhitekte uvijek veseli  je velik broj opcija s kojima pri projektiranju možemo raspolagati. Laminatni podovi s motivom pločica, drva, betona – doista imamo razne mogućnosti odabira.

Komentari