Neka vaša kuhinja u neutralnim nijansama napokon oživi. I to uz pomoć detalja

Iako ima i drugih boja koje su u trendu, kada biramo kuhinju, uglavnom se odlučujemo za bijelu ili sivu, s dodacima drveta ili pak crne. To je izvrstan odabir, no nakon nekog vremena shvatimo da našoj kuhinji ipak nešto nedostaje – prije svega živosti i topline

 

Neutralne nijanse, naročito ako su u ulozi baze, ma koliko se nekome činile dosadne, jako su zahvalne – svakoj prostoriji donose eleganciju, smirenosti i profinjenost. No, pored toga, imaju i brojne druge prednosti – da se kombiniraju s gotovo svim drugim bojama kao i to da s ovakvom ‘kulisom’ novim detaljima lako izmijenite izgled cijele prostorije. Neutralna baza upravo je zato sjajan odabir i stoga ne čudi što se najčešće odlučujemo za nju u osmišljavanju svoga doma.

 

Sve zamke bijele i sive

Iznimke nisu ni kuhinje – bijela i siva dominiraju, najčešće uz dodatke prirodnog ili dekor drveta ili pak crnih akcenata. No, s vremenom nam ta jednostavnost neutralnih nijansi postane stilski monotona i poželimo da se prostor oživi. Nove fronte ili pak podne i zidne obloge zahvati su koji iziskuju prilično vremena, truda i financija, stoga je dobro razmisliti kako to osvježenje postići na lakši i povoljniji način.

 

Jednostavno i povoljno

Rješenje je u – detaljima. Oni su više od pukog ukrasa, naročito u kuhinji koja obiluje funkcionalnim detaljima u vidu pomagala za kuhanje, uređaja, posuđa… Stoga u nastojanju da brzim makeoverom promijenite lice kuhinje nećete ovu prostoriju zatrpati nepotrebnim sitnicama, nego doista onima koje imaju svoju praktičnu stranu. Bitno je obratiti pažnju na dizajn tih detalja, kako bi promjena bila što uočljivija.

Pogledajte u videu kako smo uz pomoć Lesnine kuhinju u sivoj boji oplemenjenu drvenim otokom osvježili na dva načina, dodajući boje – temperamentnu i toplu crvenu te osvježavajuću zelenu!

 

 

 

 

InDizajn

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari