Jednostavnost i šarm kuhinje po mjeri

Zadatak pred nama bilo je stvaranje kuhinje u stanu od šezdesetak četvornih metara. Kako o obično biva u novogradnji, na zidu i podu dočekale su nas keramičke obloge, a sve je ostalo prepušteno nama.

S obzirom da prostor u kojem živimo mora biti odraz vlasnika i njegovih potreba, važno je saznati što više o načinu života, stilu i potrebama. Tako smo prije samog opremanja morali imati na umu tri čimbenika:

  1. klijentica ne želi blagovaonski stol
  2. želi moderan i praktičan prostor
  3. manji budžet

Imajući to sve na umu, krenuli smo os definiranjem tlocrta i odabirom materijala.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

 

Odabrali smo tri različite vrste iverala, u plavoj, sivoj, žutoj i boji javora. Svjetla boja drveta korištena je i za oblogu kuhinjskog zida, umjesto uobičajenih keramičkih pločica. Kako bismo izbjegli stog izgled kuhinje, poigrali smo se gornjim elementima kombinirajući otvorene i zatvorene.

S obzirom da klijentica nije htjela blagovaonski stol, izradili smo dva pomična elementa koji se po potrebi mogu spajati i rastavljati, kao i premještati.

Foto: Darko  Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Osim same zone za kuhanje, klijentici smo osigurali i dodatan prostor za skladištenje u vidu elementa koji se nastavlja na hodnik – tako smo spojili zonu za kuhanje i sam ulaz u stan. Upravo su to zone u koima je prostor za spremanje uvijek dobrodošao. Baš kao i s kuhinjskim elementima, i ovdje smo kombinirali otvorene i zatvorene elemente, ali sa žutom bojom.

Foto: Darko  Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko  Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Kako vam se sviđa kuhinja? Recite nam u komentaru!

Ne vidite video? Pogledajte ga ovdje.

Komentari