ADAPTACIJA MALE KUHINJE OD 4 M2: od starog i neatraktivnog do modernog i prozračnog prostora

Studio Mirjana Mikulec interijeri potpisuje projekt preuređenja kuhinje za koju su klijenti htjeli da ostane zasebna prostorija u domu. Pogledajte kako je mala prostorija od 4 kvadrata dobila novi život!

 

 

 

Kuhinja u koju vas ovaj puta vodimo nalazi se zasebnoj prostoriji u stanu i ne može se pohvaliti velikom površinom. No, skromna kvadratura od 4 četvorna metra nije bio njezin jedini nedostatak. Elementi nisu mijenjani od useljenja i zbog toga kuhinja djeluje zastarjelo i estetski neprivlačno.

Kako su korpusi ormarića posve dotrajali, tek djelomičan makeover nije dolazio u obzir, nego je poduzeta temeljita adaptacija. Ona je, pored novih ormarića, radne plohe i aparata, uključivala i zamjenu instalacija te podnih i zidnih obloga od keramike.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

“Klijentica želi svijetle fronte jer se boji da boja ne zatvori prostor, kao što je to bio slučaj ranije. Uz dvije svijetle varijante u idejno rješenju ponudili smo i jednu hrabriju koja je oduševila vlasnicu i ipak je odluka pala na kombinaciju s bojom”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Za materijal fronti odabran je iveral u dvije boje – bijeloj i narančastoj, a posebna je pozornost posvećena radnoj ploči od koje je izrađen i sudoper. S kojim je materijalom bilo moguće postići da su radna ploha i sudoper od istoga materijala, možete saznati u video prilogu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Ivan Črepić

Pored prekrasne nijanse narančaste, ono što plijeni pažnju u ovom prostoru svakako je uzorak terrazza na zidnoj keramici. On je povezao nijanse na gornjim i donjim ormarićima te unio razigranost i vedrinu u ovaj maksimalno funkcionalan prostor.

 

 

Komentari