PRAKTIČNE I ELEGANTNE: pronašli smo 6 stilskih i funkcionalnih ideja za moderne kuhinje

Današnje, moderne kuhinje su prava mala čuda u kojima se isprepliću stil, funkcionalnost i inovacije. Pronašli smo jedan model kuhinje imenom Musa koji je pravi primjer toga!

 


U uređenju svoga doma oko kuhinje se volimo najviše potruditi jer ova prostorija, s obzirom na svoju ulogu, to i zahtijeva. Ovo je prostor koji zovemo srcem doma i u kojem provodimo puno vremena kuhajući i okupljajući se oko stola s ukućanima i prijateljima.

Kuhinja je i mjesto gdje pohranjujemo namirnice i posuđe pa je potrebno osigurati sve potrebne elemente za ove funkcije i sklopiti ih sve u skladnu cjelinu.

SCAVOLINI MUSA

U Scavoliniju smo otkrili novu kuhinju MUSA by Vuesse Design koja ima sve ovo, a koja dolazi u tri boje koje će lako prilagoditi svakom interijeru jer imaju istovremeno moderan i bezvremenski stil.

SCAVOLINI MUSA

1. PRAKTIČNA ELEGANCIJA

Praktičnost, funkcionalnost, inovativnost i elegancija je ono što se traži u suvremenim kuhinjama. One su ukratko – svestrane! Želja da kuhinje izgledaju posebno donijela je tu eleganciju i sofisticiranost koja privlači pažnju.

SCAVOLINI MUSA

Kuhinja Musa ima pročišćene, ravne linije, odlikuje je jednostavnost a ima niz funkcija u kojima se ogleda i napredna tehnologija koja olakšava svakodnevni život i sve ono što radimo u kuhinji. Ona je savršen primjer praktične elegancije, a to je upravo ono što tražimo od svoje nove kuhinje – da ima sve potrebno za moderan način života i da izgleda posebno i profinjeno, s daškom luksuza.

SCAVOLINI MUSA

2. ZAVRŠNE OBRADE

Željenoj eleganciji i bezvremenskom stilu uvelike doprinose boje i završne obrade koje ima kuhinja Musa. U njoj se ogleda izvrsnost u obradi materijala i završnim obradama.

Ova kuhinja dostupna je u tri boje – Cuvée, Pas Dosé i Perlage koje mogu oblikovati bilo koji element u kuhinji i dati mu modernost i sofisticiranu privlačnost. Potpuno nove varijante boja dodane su sjajnom i mat lakiranom asortimanu.

SCAVOLINI MUSA

3. DINAMIČNE I EFEKTNE LETVICE

Letvice su vrlo tražene u uređenju modernih interijera i lako se uklapaju u bilo koji stil. Donose dinamiku i posebnost u prostor. I kuhinja Musa nije odoljela letvicama koje se nalaze na frontama njezinih ormarića. Ovdje su te letvice doprinijele eleganciji kojom odiše cijela kuhinja. Posebna draž ovakvih kuhinja je kombinacija glatkih površina s onima koje imaju letvice, što čini poseban dinamični efekt.

SCAVOLINI MUSA

Vertikalno poslagane letvice na kuhinjskim elementima dolaze u četiri divne boje furnira što kuhinju čini maksimalno prilagodljivom svačijem ukusu i stilu.

SCAVOLINI MUSA

4. STAKLENA VRATA I LADICE

Još jedna prepoznatljiva značajka ovog modela kuhinje, a koja nas je oduševila, su uokvirena staklena vrata. Ona također doprinose stilu i čine da kuhinja izgleda moderno i elegantno.

Staklene fronte su trenutno u trendu i s njima svakako nećete pogriješiti, bilo da odaberete prozirno ili staklo u boji. Staklene fronte mogu biti na klasičnim ormarićima kao i onim velikim koji imaju ulogu regala za tanjure, čaše, vaze, ali isto tako mogu biti sastavni dijelovi izvlačnih elemenata i ladica, kako bi se što bolje vidio sadržaj tih elemenata i nudio veću preglednost.

SCAVOLINI MUSA

Staklena vrata u kuhinji Musa su dostupna u glatkoj, okomitoj i vodoravnoj verziji letvica, u jednostavnoj boji ili u tri nijanse s bisernim efektom. Sve ovo dokazuje da se stil i elegancija mogu dodati svakom okruženju kao i zadovoljiti različite ukuse i stilove života.

SCAVOLINI MUSA

Kolekcija Musa također nudi funkcionalna rješenja s impresivnim scenskim dojmom, kao što su vrata od aluminijskog okvira Dark Steel s okruglom ili linearnom žičanom mrežom. Ovakva vrata dostupna su za zidne i klizne elemente, radne površine kao i viseće elemente, koji zahvaljujući unutarnjem osvjetljenju stvara spektakularnu igru boja kroz cijelu kompoziciju.

SCAVOLINI MUSA

5. SAVRŠEN SPOJ MATERIJALA I UZORAKA

U svakom prostoru bitno je uskladiti stilove, materijale, boje i uzorke. To stvara uspješno uređen interijer, pa tako i kuhinju. Kada se ostvari ovakav sklad, on je itekako primjetan i čini kuhinju privlačnom. Ovaj koncept usklađivanja ostvaren je i u kuhinji Musa.

SCAVOLINI MUSA

Prepoznatljiva značajka ovog modela kuhinje su obična četvrtasta vrata od 22 mm, u kombinaciji s izborom ručki linearnog i kompaktnog dizajna, uključujući dva modela izrađena prema ekskluzivnom dizajnu, dostupna u Satin Finish Steel i Matt Anthracite završnim obradama koje su također kompatibilne s vodoravno i okomito postavljenim laminiranim vratima.

SCAVOLINI MUSA

6. PRILAGODLJIVOST

Na različitim modelima s obzirom na boju, uzorke i korištene elemente (otok, staklena vitrina, police, obični ormarići, ladice…) ogleda se svestranost i fleksibilnost ove kuhinje svim situacijama. To joj omogućuje da se prilagodi ostatku interijera, željenom stilu ili prostornim specifičnostima (kvadraturi i obliku prostorije) kao i potrebama vlasnika te životnom stilu.

SCAVOLINI MUSA

Kako bi se omogućila veća svestranost i fleksibilnost u dizajnu, širina ormarića od 75 cm također je uključena u osnovne jedinice, idealne za smještaj najnovije generacije većih ugradbenih uređaja i osiguravanje da kompozicija ima skladniji arhitektonski stil.

S mogućnošću prilagođavanja bilo koje kompozicije – u nizu, otoku, kutu ili poluotoku – kolekcija Musa jamči maksimalnu slobodu kompozicije odnosno slaganja elemenata, definirajući tako karakter interijera.

SCAVOLINI MUSA

Scavolini je otišao korak dalje u stvaranju prostora kao skladne cjeline odnosno koncepta prilagodljivosti koja se ogleda u proširenju kolekcije na druge prostorije.

Kako bi se poboljšao kontinuitet između kuhinje i dnevnog boravka koji su najčešće otvorenog koncepta, kolekcija Musa nudi rješenje za namještaj u dnevnom boravku. Tako se stvara ugodan i usklađen višenamjenski prostor, gdje rad i opuštanje besprijekorno koegzistiraju.

Od 2012. asortiman Scavolinija uključuje i kupaonske kolekcije te široku lepezu namjenskih rješenja koja uključuju i walk-in ormare.

SCAVOLINI MUSA

PREPOZNATLJIV TALIJANSKI DIZAJN

Scavolini je osnovan u Pesaru 1961. zahvaljujući poduzetništvu braće Valtera i Elvina Scavolinija. U samo nekoliko godina, mala obrtnička tvrtka za proizvodnju kuhinja pretvorila se u jedno od najvažnijih talijanskih industrijskih poduzeća koje zapošljava 700 ljudi. Tvrtka je sada mjerilo za industriju u cijelom svijetu i sinonim je za kvalitetu Made in Italy.

PROMO

 

 

Komentari