RAZMIŠLJAJTE UNUTAR OKVIRA: statement okviri za slike kojima ćete postići genijalan stilski efekt

Tko kaže da je važno samo ono što se nalazi u okviru, vjerojatno nije vidio ove genijalne kombinacije koje su preplavile društvene mreže.

 

 

Svijetli, jednostavni i prozračni interijeri mnogima su ujedno i najljepši, ali i najzahvalniji za kombiniranje ili pak eksperimentiranje s raznim stilovima i trendovima. Tome u prilog ide jedan od trendova koji su objeručke prihvatili mnogi influenceri iz područja uređenja doma. Riječ je o kombinaciji koju čine starinski statement okviri za slike unutar kojih se smjesti jednostavna crno bijela fotografija ili tek kakav citat te grafika.

Foto: Annika von Holdt

 

Ova eklektična kombinacija modernog i starinskog u trenu stvara genijalan stilski dojam, a posebno dobro dolazi do izražaja u jednostavnim monokromatskim interijerima dajući instant dozu vintagea i odvažnosti.

SASVIM POSEBNO MJESTO: moderan obiteljski dom koji voli vintage i rustiku

Kao, uostalom, i s većinom novijih trendova, i u ovom slučaju ona “manje je više” definitivno ne vrijedi. Što veći i bogatiji okvir, tim bolji efekt. Tako će, primjerice, i samo jedan okvir biti sasvim dovoljan da cijelu prostoriju transformira u potpunosti. S druge pak strane, možete se i poigrati količinom, no u tom slučaju predlažemo dva ili tri manja vintage okvira s istim ili pak sličnim motivom ili srodnim fotografijama koje neće odvlačiti pozornost.

Foto Instagram @mrsparanjape

 

Ovakvi okviri za slike vrlo su impresivni i privlače pažnju u kojoj god se prostoriji nalazili. Ipak, najbolje djeluju u dnevnim boravcima ili pak hodnicima i ulaznim prostorima. U suprotnom, postavite li ih u spavaću sobu, brzo biste ih se mogli zasititi, a mogu vam čak i početi ići na živce. Za spavaću sobu ipak birajte jednostavnije boje, ukrase i materijale uz koje ćete se osjećati opušteno i mirno.

Preuređujete spavaću sobu? Evo kako pritom uštedjeti

Foto: delightfull.eu

 

Ogledala kao alternativa

No, osim okvira s fotografijama i grafikama, jednako dobar efekt možete postići i s ogledalima. Imate li mali dnevni boravak ili hodnik, možete ga vizualno povećati velikim ogledalom starinskog okvira koji jednostavno naslonite uza zid. Takav velik i upečatljiv komad sam za sebe bit će dovoljno atraktivan da vam pored njega neće trebati baš ništa drugo, pa stoga svedite ukrase i ostali namještaj na minimum.

foto: themoodpalette.com

 

Alternativno, i manja će ogledala izgledati efektno. U tom slučaju svakako vodite računa da se izgledom uklapaju u postojeće uređenje, stil i kolorit.

STVORITE SUPER DOJAM VEĆ NA ULAZU: 10 odličnih ideja za smještanje ogledala u hodniku

foto: pretty little details
Komentari