DEKORACIJA KOJA TO NIJE: 3 neočekivana ukrasna dodatka za dom

Čini se da je vrijeme kupovanja skupocjenih ukrasa za dom sada iza nas. Umjesto toga na scenu stupaju stvari koje ionako već imamo kod kuće, a izloženi i pažljivo pozicionirani čine naš dom toplijim, udobnijim i nekako “našim”.

U nastavku donosimo pet stvari koje već danas možete iskoristiti za dekoriranje svoje spavaće sobe, dnevnog boravka ili neke druge prostorije.

Šeširi

Šeširi su u posljednje vrijeme pravi hit u interijerima pa ih tako sve češće viđamo smisleno nanizane u hodnicima i garderobama, ali i spravaćim, pa čak i dnevnim sobama. Ova pokrivala za glavu zapravo su brz, jednostavan i stylish način kako ukrasiti zidove koje inače ne znamo kako dekorirati – najčešće su to zid uz uzglavlje kreveta ili pak onaj uz koji se nalazi trosjed, ako je pak riječ o dnevnim boravcima.

Ujedno, šeširi na zidovima ostavljaju i više mjesta u ormaru, što je također veliki plus za vlasnike malih stanova. Ovako izloženi šeširi posebno su dragi ljubiteljima putovanja jer asociraju na daleke destinacije, pa je naš prijedlog da ih uskladite sa suvenirima koje ste prikupili s omiljenih vam putovanja.

šeširi
Foto: All For The Memories, The blondie Locks

Savjet plus: najbolje izgledaju slamnati šeširi ili oni u neutralnim bojama, no i crni ili sivi će dobro izgledati, pogotovo uz bijeli zid ili u nekoj neutralnoj boji.

šeširi kao dekoracija
Foto via HOOMDSGN

Knjige

Omiljena nam štiva već odavno ne krase samo noćne ormariće za čitanje prije spavanja ili police u biblioteci. Korice privlačnog dizajna, popularni i hit naslovi ili pak kultni klasici iz arhitekture i mode u zadnje vrijeme sve češće krase i naše stoliće u dnevnom boravku. Ovaj trend otišao je toliko daleko da korice ne samo da moraju nositi drage nam naslove, već kod onih posebno predanih dizajnu i estetici, moraju odgovarati i svojim koloritom.

 

Stylizimo
Foto: Nina Holst
A glass of Bovino
Foto: A glass of Bovino
Foto: Nina Holst
Foto: Nina Holst

Biljke

Ovi nezaobilazni stanari naših kuća i stanova u posljednje su vrijeme posebno popularni, a nekad davno zaboravljeni primjerci biljaka vraćaju se popularniji nego ikad. Tako sad ane krase samo naše prozore, već njihov motiv rapidno “seli” na sve – posteljine, odjeću, rokovnike, mirisne svijeće, svjetiljke, tapete, ručnike i još mnogo toga.

The Loft

Ako još niste, predlažemo da odaberete neke od popularnijih vrsta kao što su fikus gumijevac (rubber plant) ili monstera deliciosa. Spadate li ipak među one koji nisu s biljakama baš “na ti”, predlažemo da provjerite što savjetuje dvojac iza pokreta “Dnevna doza biljaka”.

Komentari