SOFE U PREKRASNIM BOJAMA: 8 trendi nijansi koje biramo u 2023.

Uz blagovaonicu, centralni dio doma zasigurno je dnevna soba, a glavni element svake je sofa ili kutna garnitura. Upravo je dnevna soba većini nas prva i najvažnija prostorija kod uređivanja doma. U njoj provodimo najviše vremena, kako sami, tako i s obitelji i prijateljima.

 

 


Kod odabira sofe ili kutne garniture važno je da je udobna, lijepa i da se uklapa u prostor, bez obzira na to uređujete li dnevnu sobu od početka ili mijenjate tek neke komade namještaja. Nakon dugo godina vladavine neutralnih boja, ponajprije sive, arhitekti i dizajneri interijera u godini pred nama predviđaju hrabre boje.


1. PLAVA

Boja neba i mora. Osim što je vrlo efektna u prostoru, plava boja djeluje umirujuće pa nas ne čudi što je čest izbor za sofu. U interijerima se najbolje slaže s neutralnim nijansama kao što je boja šampanjca ili nekom od svijetlih nijansi sive, ali dosta dobro izgleda i u kombinaciji sa žutom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dallas Bonds (@dallasbonds)

 


2. BOJA SENFA

Boja senfa često se bira zbog luksuznog dojma koji ostavlja, naročito ako je riječ o bogatijim materijalima kao što je baršun. Iako ne izgleda tako, ova boja nije najjednostavnija za kombiniranje. Dolazi iz žute palete boja pa se  sjajno slaže s nijansama sive, plave, ali i ljubičaste i zelene.

 

 


3. ZELENA

Zelena je godinama omiljena boja u interijerima zbog svog umirujućeg djelovanja. Na neki način nas povezuje s prirodom pa poboljšava raspoloženje i podiže energiju. Osim sa sveprisutnom, sivom i bež, dobro će izgledati i u hrabrijim kombinacijama kao što su nijanse ljubičaste, crvene, žute, ali i tamnoplave.

 


4. BAKRENE NIJANSE

Bakrene nijanse interijeru daju toplinu i dubinu i oplemenju ga.  Idealne su za obožavatelje zemljanih tonova. Najbolje ih je kombinirati s hladnim kontrastnim bojama kao što su plava, zelena ili ljubičasta. Ako sam se ideja sofe u bakrenim nijansama sviđa, ali su vam navedene kombinacije prehrabre, onda je za vas najbolji izbor elegantna i vječna bež boja.

 


5. BIJELA KAVA

Neutralne bež i nijanse boje kave vječne su interijerima. Jednostavnost i elegancija glavna su obilježja bež nijansi. Sjajno izgledaju u kombinaciji sa svim mogućim bojama, ali dovoljne su i same za sebe. Odlično izgledaju sparene s dekorom drva, kožom ili metalnim elementima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by G i n i (@interiorbygini)


6. SMEĐA

Sofe u smeđoj boji doživjele su svoj veliki povratak. Nekad veliki trend koji je gotovo pa u potpunosti nestao vratio se na velika vrata i postao jedan od vodećih trendova. U minimalistički uređenim interijerima kojim dominiraju svijetle nijanse poput boje pijeska i vanilije, sofa u smeđoj boji izgledat će moćno i elegantno.  Uz pokoji crveni detalj prostor će dobiti toplinu i dubinu, upravo ono što očekujemo od dnevne sobe.

 


7. MAGENTA

Odvažna nijansa već je neko vrijeme popularna u interijerima, a nakon što je dobila Pantone titulu za boju godine postala je jedna od najtraženijih boja u interijerima. U kombinaciji s minimalističkim namještajem stvara jednostavan i elegantan interijer. Kombinacija s crnim metalnim elementima će ga osuvremeniti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Augusztin Art (@augusztin_art)


8. SIVO/BEŽ

U engleskom jeziku popularna kao „mushroom“ boja jedna je od onih koje ćemo često viđati u 2023. Bogata svijetla zemljana nijansa koja sama za sebe izgleda jako moćno ima beskonačno puno mogućnosti kombiniranja u interijeru. Djeluje umirujuće, jednostavno i elegantno, a savršena je baza za baš sve stilove i boje.

Komentari