Trendovi jesen/zima 2019: što svakako trebate imati u svojem domu ako želite biti IN

S ljetom smo se teško oprostili, no ima nešto i dobro u hladnijim danima… želimo stvoriti svoje toplo i meko utočište u vlastitom domu! Jesen nam donosi kraće dane, kao pripremu za zimske noći, tako da je pravo vrijeme za čišćenje i spremanje svog gnijezda.

 

Donosimo neke od najvećih trendova u svijetu interijera koje biste svakako trebali isprobati ako želite IN elemente u vlastitom domu. Pa krenimo redom…

  1. PAUN PLAVA

Plava nijansa, koja je uz „milenijum“ ružičastu jedna od najtraženijih ove sezone, idealno pristaje sa svojim zagasitim nijansama u jesensku atmosferu. Meki tekstili, tamne boje drva, metalni detalji za malo drame, uz svježe sezonsko cvijeće ili voće – stvara savršenu kulisu za uživanje u prodovima koje nosi listopad.

Foto: M&S

 

  1. CRNI NAMJEŠTAJ

Crni dekorativni elementi lagano su se ušuljali u interijere prošle sezone, a sada se trend nastavlja dalje s namještajem. Crni stolci dodatno naglašavaju siluetu, ali su i pravi stilski potpis u prostoriji – osebno u kontrastu s mekim pastelnim linijama.

Foto: JOHN LEWIS & PARTNERS

 

  1. SLOJEVI MATERIJALA I TEKSTURA

Kako se vani temperatura spušta, tako se naši domovi zagrijavaju. U sezoni grijanja nije loše „utoplit“ i svoj dom, tako da je poželjno kombinirati različite materijale, teksture, boje i uzorke… što više, to bolje!

Foto: Very
  1. NEUTRALNO

Ako niste od boja i uzoraka, imamo i za to rješenje. Meke i tople nijanse u bež, sivim i bijelim tonovima mogu biti jednako tople i privlačne. Prirodno drvo, ugodna rasvjeta, detalji u zemljanim tonovima… ugodno i smirujuće!

Foto: H&M Home

 

  1. VLADAVINA LJUBIČASTE

Kao i u modi, tako je i interijerima zavladala tamna, bogata i privlačna nijansa ljubičaste. Proteže se od sofa, do posteljine i jastuka, pa sve do zidova i tepiha… monokromatski stilski zaokret, moramo prizvati, izgleda jako privlačno.

Foto: Ikea

 

 

Komentari