Skulpturalni stolovi: ovo je vrući trend, imamo super ideje za vašu blagovaonicu

Stolovi s neobičnim nogama ili monolitnim bazama spektakularan su detalj interijera svake blagovaonice, bez obzira u kojem je stilu osmišljena. Pogledajte naš izbor i inspirirajte se!

 


Odabir blagovaonskog stola na prvu se može činiti najjednostavnijim zadatkom u uređenju doma. No, pored pravih dimenzija, treba odabrati stol koji odgovara našim potrebama i koji će biti proporcionalan ostalim elementima u prostoriji. Ako je stol dio otvorenog dnevnog prostora, tada se on svojim oblikom, bojom, materijalom ili uzorkom treba isticati, kako bi se odvojio kao zona.

No, blagovaonski stol svakako treba biti usklađen i sa stilom koji prevladava u interijeru. Stoga je stil bitna stavka prilikom odabira stola.

Foto: Sergej Bakharev i Dmitrij Zhigalev Design

SKULPTURALNI DIZAJN SVE JE POPULARNIJI

Ako ste u potrazi za novim blagovaonskim stolom predlažemo vam vrući trend. On donosi stolove koje zovemo skulputralnim. Ovakav skulpturalni dizajn sve je zastupljeniji u uređenju interijera, a nalazi se na namještaju – sofama, stolovima, klub stolićima, policama te detaljima.

Foto: Maxim Dureev

Imaju elemente koji nalikuju skulpturama te donose eleganciju i notu umjetnosti u prostor.  Izgledaju vrlo atraktivno i čine interijer posebnim, iako sami po sebi nisu nametljivi budući da imaju vrlo pročišćen izgled.

Foto: Mihail Loskutov

FUNKCIONALAN I PRAKTIČAN DIZAJN

Ako se odlučite za blagovaonski stol skulpturalnog dizajna, nećete pogriješiti. Iako je naglasak na formi, ovakvi stolovi i dalje zadržavaju svoju osnovne uloge: funkcionalnost i praktičnost.

Iako su uglavnom okrugli i kao takvi idealni za male prostore, skulpturalni stolovi mogu biti i drugih oblika: kvadratnih, pravokutnih i ovalnih, sa ili bez zaobljenih rubova. To vam garantira da ćete naći neki model koji je baš po vašem ukusu.

Foto: Natalia Golubovich studio

STOL KAO UKRAS BLAGOVAONICE

Skulpturalnost se ogleda u bazi blagovaonskog stola odnosno nogama koje izgledaju posebno i time postaju glavni ukras blagovaonice. Proizvođači namještaja i poznati dizajnerski brendovi imaju obilje takvih modela, a dizajneri interijera to sa zadovoljstvom iskorištavaju i ne boje se uključiti takve stolove u svoje projekte.
Foto: Maria Nichiporenko
Pronašli smo na stranici MyDecor primjere ovakvih stolova s ​​neobičnom bazom. Neka vas naš izbor inspirira na nova rješenja za vaš dom!
Komentari