10 sjajnih razloga za drvo kao efektan zidni dekor

Povratak prirodnih materijala u interijer kao i modernizirane verzije viktorijanskog stila i općenito klasike donio je i drvo kao atraktivan zidni dekor koji je utoplio prostor i dao mu dašak elegancije i raskoši. Zavirite u galeriju naših prijedloga!

Želite li prikriti nedostatke, istaknuti neki dio prostorije, unijeti više prirodnosti i topline u svoj dom ili jednostavno osvježiti prostor jer su vam dosadile boja ili tapete, drvene obloge su pravi način da to postignete. Dodatni bonus drvenim oblogama u interijeru jest što je on jedan od vrućih trendova.

 

Modernizirana “lamperija”

Današnja ‘lamperija’, koja je bila iznimno popularna u interijerima 70-godina prošlog stoljeća dolazi u svim nijansama, a ne samo bež kao nekoć čime se lakše može zadovoljiti sve ukuse. Isto tako, u trendu je oblaganje samo jednog ili dijela zida, a ne čitave prostorije u drvene panele, a nove tendencije u uređenju interijera koriste drvene ploče umjesto keramike – kako na podu tako i zidu. I sve to po uzoru na klasični stil, naročito viktorijanski. Ovaj stil voli ugradbene drvene police s naglašenim okvirom te drvene panele s ukladama odnosno naborima koji izgledaju poput štukatura.

 

Koje drvo odabrati

Možete birati pravo, prirodno drvo ili pak kompozitni materijal na bazi drveta, koji je svakako bolji izbor od umjetnih materijala te će biti izvrstan zvučni i toplinski izolator (čak pet puta bolji od cigle). Također, možete birati različite oblike, boje, teksture… izbor je doista raznolik, a suvremenim interijerima nudi profinjen izgled. Održavanje je jednostavno, i uključuje povremeno brisanje vlažnom krpom te politurom za drvene površine.

Zavirite u našu galeriju i inspirirajte se našim prijedlozima!

Komentari