OVO SVI ŽELIMO: kako urediti funkcionalnu kupaonicu i dati joj dašak stila koji joj nedostaje

Kupaonica je odavno prestala biti samo mjesto za obavljanje higijene te je postala spa oaza u kojoj želimo provoditi više vremena. Pored funkcionalnosti, koja je ipak prioritet, traži se i estetika koja će donijeti stil ali i dozu opuštenosti. Saznajte kako to možete postići s osnovnim, praktičnim elementima!

 


Pored kuhinje, kupaonica je jedna od onih prostorija u domu koja spada u red visoko funkcionalnih. Postoji niz elemenata koji trebaju postojati u kupaonici i čiji odabir kao i implementiranje u prostor nije nimalo jednostavno. Ovi elementi trebaju zadovoljiti naše svakodnevne potrebe poput higijene i njege tijela. Ali, pored toga, jedna od uloga modernih kupaonica je da budu oaze najveće intime i opuštanja.

Od kupaonica se traži spa ugođaj kao i visoka doza estetike jer želimo da prostor bude privlačan pa se sve više pažnje poklanja njezinu dizajnu te se i najmanji segment pomno bira. Nije jednostavno zadovoljiti sve ove potrebe i želje, no pomnim planiranjem i informiranjem o novitetima može se doći do kupaonice koja je funkcionalna i lijepa.

U suradnji s tvrtkom TECE donosimo vam manje vidljive praktične elemente kojima ćete postići i zavidan estetski nivo.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

HARMONIJA SVIH ELEMENATA

U uređenju svake prostorije, pa tako i kupaonice, krećemo od osnovnih elemenata, a onda prelazimo na detalje – prvi na redu su oni uporabni, a zatim dekorativni. No, kako su kupaonice prostorije na koje otpada vrlo mala površina, ponekad je teško pronaći mjesta i za osnovne elemente. Stoga je dobro prilikom uređenja razmisliti kako tim osnovnim elementima, koji imaju praktičnu ulogu, postići i estetiku.

Odabir podnih i zidnih obloga, kade, tuš kabine, školjke i umivaonika pa se do onih najmanjih trebao bi uvijek uključiti estetsku dimenziju. Boja, tekstura i uzorci itekako su bitni za postizanje stila i željene atmosfere.

Foto: TECE

Praktični detalji koji su ujedno i snažni stilski akcenti

Ovim kriterijem trebali biste se ravnati i prilikom odabira manjih praktičnih elemenata koji sve do nedavno nisu imali atraktivan dizajn i malo su doprinosili stilu kupaonice. Prije svega mislimo na odvode u kadama i tuš kabinama kao i aktivacijskim tipkama za ispiranje školjke. Novije generacije kanalica i tipkala ipak postaju sve ljepše i osvajaju svojim oblicima kao i površinama, te postaju suptilni stilski naglasci. Ovo je također idealno rješenje za male kupaonice koje ne trpe puno naglašenih detalja, boja i uzoraka jer ćete stil unijeti naoko nevidljivim segmentima.

Potrebno je stoga pomno odabirati i ove male elemente, jer ćete tako dobiti harmoničnu cjelinu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / FOTO: Saša Lisjak

AKTIVACIJSKE TIPKE OSVJEŽAVAJU KUPAONICU

Ako ih pomno birate i uskladite s prostorom, aktivacijske tipke za ispiranje WC školjke su onaj praktični detalj na kojem će se najvjerojatnije svima zadržati pogled prilikom ulaska u vašu kupaonicu. Na ravnom zidu obloženom keramičkim pločicama ili nekom drugom oblogom aktivacijska tipka se doima kao dekoracija, dok je ugradbeni vodokotlić skriven čine se dobiva pročišćen i profinjen prostor.

Nas su oduševile TECE tipke za ispiranje WC školjke i pisoara, a ovaj puta odlučili smo vam predstaviti tri novija i najpopularnija modela: TECEloop, TECEsquare i TECEsolid. Sve ove tipke su kompatibilne sa svim modelima TECE vodokotlića tako da u svakom trenutku možete promjenom tipke osvježiti izgled svoje kupaonice. Izmjena tipke je vrlo jednostavna i laka.

Foto: TECE

TECEloop na prvi pogled osvaja konceptom oblih i uglatih linija – unutar pravokutnika nalaze se dva kruga što donosi moderan izgled. Krugovi odnosno tipke nude ekonomičan model malog i velikog ispiranja.

A ono što će vas vjerojatno osvojiti su materijali od kojih su rađene – beton, hrast i mramor te nove boje koje osvježavaju prostor kupaonice. I činjenica da ih možete kombinirati – primjerice, tipke mogu biti od drveta, a ostatak pokrova od mramora čime ćete dobiti još snažniji stilski naglasak i uskladiti izgled tipkala sa stilom kupaonice. 

Pokrov se ne radi od imitacije materijala, već od originala: pravog hrastovog drva, pravog betona, pravog mramora i pravog škriljevca.

TECE loop tipkalo

ELEGANCIJA UPAKIRANA U GEOMETRIJSKI DIZAJN

Drugi model iz našeg odabira je aktivacijska tipka TECEsquare. Odlikuju je jasne linije, geometrijska pročišćenost i tanka izvedba. Sve to dalo je ovoj tipki još veću decentnost od prethodnog modela. To je ujedno čini iznimno elegantnom, bez obzira koju boju i materijal odabrali – krom, posebno otporni i higijenski plemeniti čelik ili profinjeno staklo. Posebna mehanika na ovom tipkalu posreduje osjećaj vrhunske kvalitete svakim pritiskom.

Foto: TECE
TECEsquare

 


ZA ROBUSTAN DOJAM KOJI NE ISKLJUČUJE ELEGANCIJU

Za aktivacijske tipke je iznimno bitno da su otporne i izdržljive, naročito u domovima u kojima živi više osoba. Česta upotreba toaleta zahtjeva i odabir tipkala koje će trajati. Predlažemo model TECEsolid koji ima izražene ove karakteristike, a pritom dobro i izgleda.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / FOTO: Marko Cindrić

 

Serija TECEsolid osvaja svojim robusnim tipkama. Njihov izgled karakterizira tanka izvedba, harmonično zaobljeni rubovi i visokokvalitetna površina od plemenitog čelika. Čvrste su i izdržljive, a možete odabrati i modele koji imaju zaštitni premaz protiv otisaka prstiju. 

TECEsqsolid

PROMO

 

 

Komentari