INSPIRIRAJTE SE: najzanimljivije nove kupaonice iz studija Mirjane Mikulec

Od inspiracije kreće svako uređenje interijera, pa tako i kupaonice. Bitno je unaprijed, prije nego krenete u nabavku i radove, imati viziju kako bi prostor trebao izgledati, usklađen s vašim željama i potrebama. Pogledajte idejna i izvedbena rješenja kupaonica koje je studio Mirjane Mikulec radio u ovoj godini i nadahnite se!

 

 


Keramičke pločice nepresušan su izvor inspiracije, nalazimo ih u sve široj primjeni, njihovi formati i dekori napreduju tolikom brzinom da ih je teško pratiti, no moramo priznati – keramičke pločice i dalje su ipak kraljice kupaonica.

To je prostor u kojem one dominiraju i bez obzira što ne smijemo zanemariti dizajn i kvalitetu ostale kupaonske opreme, keramika je najvažniji segment pri opremanju kupaonica.

Pločice: Freehand, Iris Ceramica / Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

U godini koja je iza nas arhitekti studija Mirjana Mikulec interijeri predlagali su niz različitih rješenja, a u svakome od njih morali su se prilagoditi željama klijenta, budžetu kojim raspolažu ali i prostoru koji se uređuje.

Na samom kraju godine donosimo odabir najzanimljivijih idejnih i izvedenih rješenja koji su u potpunosti opremljeni asortimanom iz Credo centra.

Pločice: Norr, Mirage / Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

TRAŽI SE RAZIGRANI TERAZZO

Popularnost terazzo uzorka ne jenjava, i u radovima studija Mirjane Mikulec ih možete vidjeti, što kroz idejna, što kroz izvedbena rješenja. Od onih potpuno neutralnih u svijetlim bijelim i bež nijansama do onih tamnih s dominantnim uzorcima.

Osim boja terrazo uzorci jako variraju i svojom veličinom od malih sitnih kamenčića do velikih komada – mogućnosti su zaista nebrojene. No njegova popularnost doista se može vrlo jednostavno objasniti.

Pločice: Venice Villa, FMG (bijele i bež ) / IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Osim što je dugi niz godina bio korišten kroz drugu tehniku i materijal, keramika istog uzorka nam je omogućila puno jednostavnije postavljanje. Također, na terazzu se uistinu ne vidi ništa i jako je zahvalan za održavanje. Stoga ne čudi jako velik broj klijenata koji su zaželjeli kupaonicu upravo s ovim dekorom.

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

BEZVREMENSKA ELEGANCIJA MRAMORA

Osim popularnih terazzo uzorka ne jenjava ni dekor mramora, no ovog puta od sveprisutnih bijelih ili u najbolju ruku crnih dekora i proizvođači i klijenti sve češće odlučuju se za hrabrije varijante mramornih dekora u jačim bojama.

Pločice: Liquid Cosmo, Iris Diesel / IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Pločice: Cosmopolitan, Mirage / IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Odabir bijelih ili crnih dekora uistinu je vječan i teško da će ikad izaći iz trenda, no za one koji žele nešto drugačije i odvažnije tu su potpuno novi dekori pločica velikog formata koje Credo ima u širokoj lepezi boja i uzoraka.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 


MODERNIZIRANI INDUSTRIJSKI STIL

S novim rješenjima nismo zapostavili niti ljubitelje industrijskog stila. Takve kupaonske i toaletne prostore krase tamniji tonovi, dekori betona ali i jako popularna rješenja proizašla iz suradnje Diesela i Irisa gdje nas čekaju interpretacije staklenih cigli i opeka različitih boja i dimenzija.

Pločice: Industrial Glas, Iris Diesel / IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Pločice: Grunge Concrete, Iris Diesel / IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

DRUGAČIJI OD DRUGIH

Pored trenutno dva najpopularnija uzorka koja su istodobno bezvremenska – terazzo i mramor, te omiljeni industrijski stil nerijetko klijenti pred arhitekte stavljaju  zahtjeve za kupaonice koje su drugačije od drugih jer niti jedan od ponuđenih dekora i stila ne definira dobro njihovu osobnost i ono što oni žele.

Kod takvih klijenata tim Mirjane Mikulec obično iznjedri unikatna rješenja koja nisu za ukuse velikog broja ljudi, ali točno ocrtavaju stil i ukus vlasnika, a to je ono jedino što je bitno.

Pločice šarene: World Parks, Vives /IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

Pločice sive: Portofino, Vives / IDEJNO RJEŠENJE MIRJANA MIKULEC INTERIJERI

 


PROMO

Komentari