NAMJEŠTAJ PO MJERI: opcija s kojom je moguće ostvariti sve želje i potrebe

Zbog svojih prednosti, namještaj po mjeri je opcija koja prevladava u modernim interijerima. Naročito kada su kuhinje i prostori za pohranu u pitanju. Saznajte više o tome u nastavku!

 


Prednosti namještaja po mjeri su nebrojene. Osim što svoje zamisli možete pretvoriti u stvarnost, svaki kutak stana moći ćete pametno iskoristiti. Prije svega, ovo se odnosi na kuhinje jer ćete upravo ovdje sve elemente moći prilagoditi vlastitim željama i radnim navikama.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

KUHINJE PO MJERI

Bilo da je riječ o luksuznoj kuhinji u kojoj kombinirate nesvakidašnje materijale, ili pak suvremenoj kuhinji u kojoj želite kombinirati razne vrste dekora, radite li po mjeri, lako ćete doći do željenog izgleda.

Bez obzira koji materijal odaberete, još je nekoliko stvari na koje možete pripaziti pri opremanju kuhinja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

VAŽNOST OKOVA I IZVLAČNIH SISTEMA

Dugovječnosti svakako doprinose okovi i sistemi za ladice. Nadalje, pri samom rasporedu i pristupačnosti posuđa ili začina pomoći će vam izvlačni elementi koje možete smjestiti  u unutrašnjost umjesto standardnih polica.

Bez obzira kakvu kuhinju odaberete imajte na umu da elemente nećete mijenjati često kao neke druge komade namještaja pa pripazite da odaberete materijale i sustave koji će biti funkcionalni dugi niz godina.

Budući da su otvoreni koncepti dnevnih prostora gotovo postali pravilo u uređenju interijera, odabirom namještaja po mjeri lako ćete uskladiti sve elemente koje želite uklopiti . Iste materijale tako možete provući i kroz dnevni dio stana i dobiti povezanu cjelinu.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

ORMARI I GARDEROBE PO MJERI

Još jedan način gdje je svaki centimetar prostora bitan je garderobni dio stana. Bilo da se radi o odvojenoj garderobi ili ormarima kao dijelu spavaće sobe, jako je važno dobro planiranje da bi se prostor maksimalno iskoristio.

Uvijek savjetujemo da ormare stavljate uz zid koji nije najbolje rješenje za smještanje kreveta, da nije prekinut otvorima i da ormar ne zatvara dotok svjetlosti. Tako je za njegovo pozicioniranje najčešći izbor zid iza vrata.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nadalje, tu je i odabir fronti. U garderobnim prostorima jako je praktično staviti ogledala, a klijenti se često odlučuju i za staklo.

“Teško je nabrojati sve prednosti namještaja po mjeri. No ono najvažnije je iskorištavanje prostora u potpunosti kao i činjenica da ćete imati unikatan namještaj prema vlastitim željama. Upravo zato namještaj po mjeri je dobar izbor bez obzira opremate li samo jednu prostoriju ili želite povezati elemente u domu”, zaključila je Goranka Zadro iz Zadro Interijera s kojima je studio Mirjane Mikulec ostvario niz uspješnih suradnji.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

 

 

Komentari