JEDNOSTAVNO, A IPAK DRUGAČIJE: adaptacija kuhinje za mladi par koji je poželio netipičan blagovaonski stol

Tražite inspiraciju za (pre)uređenje svoje kuhinje i želite da ona bude jednnostavna ali ipak malo drugačija? Pogledajte idejno i izvedbeno rješenje kuhinje za mladi par čiji zahtjev je bio moderan i funkcionalan prostor, s netipičnim rješenjem za blagovaonski stol.

 

 

 

U stanu od 50 četvornih metara studio Mirjana Mikulec interijeri preuredio je i zastarjelu kuhinju i blagovaonicu koje zauzimaju 10 kvadrata.

Klijenti, mladi par, su pred studio Mirjane Mikulec iznijeli zahtjev da kuhinja nema klasični blagovaonski stol već rješenje koje će im omogućiti fleksibilnost i prostor za kuhanje i druženje s prijateljima. Kako je riječ o konceptu otvorenog prostora, žele da kuhinja i blagovaonica budu usklađene s dnevnim boravkom.

“Kako bi realizirali ovu kuhinju i ispunili želju klijenta sve instalacije prebacili smo s južnog na istočni zid. Sve elemente smo smjestili  na njega i zadržali smo se samo na donjim elementima. To je značilo da se postojeći pod u potpunosti morao zamijeniti novim”, ispričala nam je dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Sljedeći korak bio je izrada idejnog rješenja. Budući da je klijentima bilo važno uklopiti kuhinju u ostatak dnevnog prostora ali i cijelog stana, usklađivanje je bio glavni zadatak pa se kombiniralo nekoliko dekora. Vlasnicima su ponuđena dva rješenja u kojima razliku čini zidna obloga. Odluka je pala na razigraniju opciju.

“Riječ je o stanu open space koncepta i ujednačen izgled je jako važan. Klijentima smo predložili kombinaciju tri dekora koja daju suvremen izgled, a koja smo uskladili s dnevnim boravkom”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Pored tanke radne ploče Topmatt te iverala kao osnovnog materijala za fronte, jedini gornji ormarić bit će postavljen u metalni smart cube sustav od kojeg se inače mogu izrađivati metalne police. To je kuhinji dalo originalnost, kao i netipičan blagovaonski stol koji je napravljen u visini kuhinje kako bi mogao poslužiti kao dodatna radna površina.

Kako je izgledala kuhinja prije adaptacije i detaljnije njezin novi izgled pogledajte u video prilogu!

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari