PODNO GRIJANJE: otkrivamo sve prednosti najboljeg sistema utopljavanja prostora

Niz je modela grijanja koje koristimo u hladnijem periodu godine, no uvijek je bitno dobro razmisliti i odabrati ono koje odgovara našim potrebama i ima najbolje karakteristike. Upoznajte sustav podnog grijanja!

 

 


Mnogi se danas odlučuju za podno grijanje i to iz više razloga. Ne zauzima prostor, ne zahtijeva postavljanje radijatora, a toplina se odašilje izravno u okolinu. Uz to, u usporedbi s klasičnim centralnim grijanjem, troškovi su dugoročno manji, što se vrlo brzo osjeti na kućnom budžetu. Stoga i velik broj naših klijenata odabire ovu, sve popularniju vrstu grijanja.

“Podno grijanje se obično postavlja u fazi izgradnje no moguće ga je i naknadno ugraditi, recimo prilikom adaptacija stambenih prostora. Iako su najčešće birane podne obloge kamen i keramika, klijent se u ovom slučaju odlučio za višeslojni parket koji je također idealan za provođenje topline”, govori nam Helena Ježić iz tvrtke TECE Adria.

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Podno grijanje zahtijeva manje energije za zagrijavanje prostora. Već sustav podnog grijanja koji radi na temperaturama do maksimalno 40 Celzijevih stupnjeva ugodno zagrije prostor, dok je klasičnom grijanju za postizanje iste temperature u identičnim uvjetima, potrebno gotovo dvostruko više energije.

“Ovaj sustav podnog grijanja jednostavno se regulira manualno ili pomoću aplikacije.  Ne morate biti fizički prisutni kako biste upalili grijanje ili podesili temperaturu. Koristeći svoj mobilni telefon možete to napraviti gdje god da se nalazite. Ako vam se ormarić nalazi na vidljivom mjestu i nemate ga mogućnost sakriti nekim komadom namještaja, rješenje može biti primjerice dizajnerski stakleni pokrov”, otkriva Helena Ježić.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Budući da se InDizajn bavi interijerima, uvijek nam je, naravno, važan i konačni izgled prostora. Uz spomenute prednosti, podno grijanje pridonosi i estetici jer ste potpuno slobodni u prostoru provesti vlastite ideje o estetici i udobnosti.

Pogledajte u video prilogu projekt u kojem je ugrađeno podno grijanje!


 

Komentari