Funkcionalna soba za školarca: zidnim policama za knjige prostor je dobio zanimljiv izgled

Uređivanje dječje sobe ozbiljan je zadatak! Osim stvari o kojima vi kao roditelj morate razmišljati, pitajte svojeg školarca koje su njegove želje. Neka to postane vaš zajednički projekt

 

 

Osim što je izuzetno važno urediti kutak za učenje i pisanje zadaća te prostor za dobar san treba voditi računa i na to da djeca brzo rastu pa se i njihove želje i potrebe u sobi isto tako brzo i mijenjaju. Sobu zato treba urediti tako da se s vrlo malo izmjena ona može prilagođavati svim njegovim potrebama. U jednom samoborskom domu takav izazov je prihvatio studio Mirjane Mikulec. Kako “vlasnik” sobe ide u školu, tako je naglasak stavljen na police jer će se broj knjiga i radnog materijala samo povećavati.

Jedno od rješenja predlaže dizajnerica interijera Mirjana Mikulec: “U ovoj sobi odlučila sam se poigrati kombinacijom regularnih polica i zidnih kocki. Takozvane kubus police svakom interijeru daju posebnost, a jako su zanimljive u dječjim prostorima.”

U Elgradu možete izraditi police u raznim materijalima te raznim veličinama.

7 jednostavnih koraka do savršene teen sobe

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Na radnoj strani sobe kombinirane su bijele police iznad stola koje su dio veće police iste boje. Da ne bi sve bilo pomalo dosadno dodane su kubus police u žutoj te plavoj boji koja se može vidjeti i na zidu.

Prostora za odlaganje stvari nikad dosta pa su dvije police s četiri efektna žuta kubusa pozicionirane i iznad kreveta. Na jedan zid postavljena je tapeta s uzorkom primjerenim interesima školarca koja će dječaku biti zanimljiva i kada bude malo stariji.

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Komentari