UREĐENJE DJEČJE I TEEN SOBE: ideje kojima ćete uštedjeti na prostoru i učiniti ga originalnim

Ljetni mjeseci mnogim su roditeljima, zbog godišnjih odmora, kao i školskih praznika, idealno vrijeme za (pre)uređenje dječjih soba. Najveći problem pritom, pored budžeta, predstavlja mala kvadratura. Kako najbolje iskoristiti skučeni prostor i postići funkcionalni i stilski maksimum, otkrijte u nastavku!

 

 

Dječja soba najvažniji je prostor u životu malih članova kućanstva. Naročito kada malo porastu i požele, umjesto u dnevnom boravku, provoditi vrijeme u svome malom carstvu, u kojem će dobiti malo privatnosti, razvijati samostalnost i kreativnost. Kada krenu u školu, tada će poželjeti još više boraviti u svojoj sobi, koju više neće koristiti toliko za igranje koliko za pisanje zadaća, čitanje i učenje. A kada dođu u tinejdžersku dob, soba će biti njihova utvrda u kojoj će provoditi većinu vremena koje proborave kod kuće.

Stoga, ovaj prostor treba urediti tako da zadovoljava sve funkcije potrebne za njegov uzrast i interese, ali i da se dijete u njemu osjeća sigurno i da mu se – sviđa. U organiziranju dječje sobe najviše muke roditeljima zadaje nedovoljan broj kvadrata. Naročito to dolazi do izražaja kada sobu dijeli dvoje ili više djece. No, imamo rješenje! U Meblo Tradeu pronašli smo praktične i originalne ideje za uređenje dječje sobe. Pogledajte na koje sve načine biranim komadima namještaja možete maksimalno iskoristiti prostor, a pritom se ne odreći stila!

Oni su, kao i cjelokupni asortiman dječjih soba u Meblo Tradeu, trenutno na akciji Back to school. Popust traje do 07. rujna 2020.

 

 


DODATNI LEŽAJ

Kada je dvoje djece u sobi male površine, najbolje je rješenje krevet na kat. No, ako niste za tu opciju ili vam se više sviđa da na zidu osmislite prostor za pohranu, tada možete birati opciju kreveta s dodatnim ležajem, koji se izvlači ispod “glavnog” kreveta.

Ova opcija dobra je i kao dodatni ležaj za drugu djecu koja će prespavati kod vas – malene rođake ili prijatelje vašeg mališana. Sve što je potrebno za ovu varijantu jest imati dovoljno slobodnog mjesta da se rezervni krevet može izvući.

KREVET BOMBO INFERIORE,  MAB Mya, 3.211,95 kn (-22% = 2.505,32 kn *popust vrijedi do 7.9.2020.)/ Foto: Meblo Trade

 


3U1: KREVETI NA KAT + MINI ORMAR

Kreveti na kat štede prostor jer ste na istoj površini smjestili dva ležaja. Ali, možete dodati i treću funkciju: ormare za garderobu i ostale stvari. Gornji ormari osmišljeni su za stvari koje dijete ne treba svakodnevno, a donji za one koje često koristi i koje su lako dostupne njegovoj visini.

Ovo je izvrsna opcija i kada želite originalno osmisliti prostor s krevetima na kat jer vam se standardna opcija u kojoj se gornji krevet direktno naslanja na donji čini predvidljivom.

Dodatni bonus nudi i ladica ispod donjeg kreveta kao i ormar s kliznim vratima – u tom slučaju ne trebate dodatni prostor kako biste mogli otvarati vrata ormara!

 

KREVET NA KAT, Mali princ, 14.047,00 kn ( -22% = 10.956,66 kn *popust vrijedi do 7.9.2020.) / Foto: Meblo Trade

 

 


SKRIVENO SKLADIŠTE

Kao i kreveti za odrasle, i oni za djecu mogu imati opciju skladišnog prostora ispod kreveta podizanjem madraca. Ovo je idealno mjesto za spremanje stvari koje dijete ne koristi svakodnevno – stare igračke koje želi zadržati te se povremeno poigrati s njima, opremu za skijanje ili ljetovanje, deke, posteljinu, poplune…

Ova varijanta preporučuje se u situacijama kada vam je potreban dodatni prostor ispod kreveta, ali nema dovoljno mjesta da se ladice mogu izvlačiti.

KREVET LUNETTA, MALI PRINC, 3.619,00 kn (-22% = 2.822,82 kn *popust vrijedi do 7.9.2020.) / Foto: Meblo Trade

 


Skriveno skladište sve češće se u dječjim sobama nalazi ispod stepenica koje vode na krevet na kat. Roditelji se zbog sigurnosti i stabilnosti radije odlučuju za opciju stepenica umjesto ljestvi (naročito kada su manja djeca u pitanju), a u nedostatku prostora za pohranu, stube su se iskoristile za ugradnju ladica. Sjajna ideja za smještanje igračaka, zar ne?

DJEČJA SOBA MAB Mya / Foto: Meblo Trade

 


ORMARIĆI I POLICE – NA ZIDU

Zidove je, osim za krevete na kat ili stavljanje “mosta”, pametno iskoristiti i za police na koje ćete smjestiti knjige, igračke, ali i druge stvari. Kombinacijom zidnih polica s ormarićima odnosno otvorenih i zatvorenih dijelova, moći ćete u njih pohranjivati i stvari koje ne trebaju biti vidljive ili ne biste htjeli da skupljaju prašinu. Osim iznad radnog stola, što je praktično jer su knjige djetetu nadohvat ruke, ovakav komad namještaja može se nalaziti iznad kreveta.

 

ZIDNA BIBLIOTEKA, MALI PRINC, 1.782,00 kn (-22% = 1.389,96 kn * popust vrijedi do 7.9.2020.)/ Foto: Meblo Trade

 

 


KUTNI ORMAR

Kutevi uglavnom ostaju neiskorišteni dijelovi sobe. Kada je mala soba u pitanju, onda svakako treba “staviti u funkciju” i ovaj dio. Jedna od najboljih ideja je svakako kutni ormar – uštedjet ćete na prostoru, a nećete izgubiti na funkcionalnosti. Kutni koncept naime povećava kapacitet prostora za pohranu, a pametnim raspored olakšan je pristup svim policama u njemu.

Kako bi kutni ormar izgledao atraktivno i njegov oblik više došao do izražaja, birajte one modele koji imaju boju fronti različitu od ostatka ormara.

Dječja soba Planet 5, ALPLES,  21.425,74 kn (-22% = 16.712,08 kn *popust vrijedi do 7.9.2020.)/ Foto: Meblo Trade

 


PODIZANJE KREVETA U VISINU

Iako je soba skromna kvadratima, roditeljima varijanta kreveta na kat često nije primamljiva zbog planova u budućnosti, kada djeca neće dijeliti sobu, bilo da planiraju preseljenje u veći stan ili pregradnju u stanu kojom bi se dobila dodatna dječja soba. No, i za to postoji vrlo dobro rješenje.

Odaberite model kreveta na kat koji se mogu odvojiti, kako bi donji krevet mogli maknuti kada se djeca razdvoje. Jedan krevet možete prenijeti u novu sobu, a prostor koji je ostao iza njega pretvoriti u radni prostor.

 

DJEČJA SOBA S KREVETOM, 22.385,00 kn (-22% = 17.460,30 kn *popust vrijedi do 7.9.2020.) ; DJEČJA SOBA S RADNIM STOLOM, MALI PRINC, 24.453,00 kn (-22% = 19.073,34 kn *popust vrijedi do 7.9.2020.) / Foto: Meblo Trade

 


PROMO

Komentari