NAMJEŠTAJ PO MJERI: evo noviteta koji nude super rješenja za vaš moderni i funkcionalni dom

Pogledajte novitete u svijetu interijera, točnije namještaja po mjeri koje su nam predstavili izlagači na šestom sajmu interijera InDizajn.

 


InDizajn sajam idealna je prilika da na jednom mjestu dobijete inspiraciju i saznate što je novoga u svijetu opreme za dom. I posljednji sajam, koji se održao početkom listopada na dobro poznatoj lokaciji u dvorani Arena Zagreb donio je pregršt noviteta i trendova. Za vrijeme trajanja sajma snimili smo prilog o novostima iz svijeta namještaja po mjeri.

Budući da je namještaj po mjeri čest izbor pri opremanju doma, svake godine širi se asortiman materijala potrebnih da biste svoj životni prostor učinili ugodnim i funkcionalnim.

Foto: Elgrad

Usklađivanje materijala i maksimalno iskorištavanje prostora samo su neke od prednosti izrade namještaja po mjeri. Pa je tako vrlo jednostavno povezati dnevni prostor, istaknuti željenu zonu u domu ali i stvoriti skladišni prostor koji se uklapa u interijer.

Ove je godine velika pozornost stavljena na sustave za organizaciju. Budući da već neko vrijeme raste popularnost walk in ormara i garderobnih prostora, sustavi za njihovu organizaciju svake su godine sve inovativniji. Jedan od njih je HAK sustav okova s izvlačnim košarama, ladicama i liftovima za bolju organizaciju.

Foto: Elgrad

“Prednost sustava je što se može ugrađivati i na aluminijske profile koji se učvršćuju ili na zid ili na strop – tzv. zero-sustav te je vrlo prikladan za trgovine ili neke javne prostore a isto tako sustav možemo ugraditi direktno u garderobne ormare”, naglašava Mladen Lovreković iz Elgrada.

Još jedan novitet je grid sustav pregradnih stijena u interijerima koji se osim u garderobama može koristiti u bilo kojem dijelu stana.

Foto: Elgrad

“Sustav se sastoji od aluminijskih profila koji čine osnovnu konstrukciju a za uklade ili ispune možemo koristiti staklo, iverale ili bilo koji drugi dekorativni materijal. U sustav također možemo ugraditi ili klizna ili zaokretna vrata tako da imamo baš prave pregrade između prostorija. Prednost je što na sustav možemo dodati garderobne elemente, izvlačne police, ladice i na taj način izrađivati garderobne elemente ili garderobne ormare”, objašnjava Mladen Lovreković.

Osim sustava za organizaciju prostora, novih trendova ima i u svijetu pločastih materijala kao i materijala koji se koriste na horizontalnim površinama. Jedan od kvalitetnijih je kvarc koji se, zbog svojih svojstava, može koristiti i kao zidna i podna obloga.

Foto: Elgrad

“Materijal je izuzetno kvalitetan, otporan na sve vrste utjecaja koji se mogu pojaviti prilikom korištenja. Njegova prednost je što dolazi u debljini od 2 cm, tako da imamo elegante, dizajnerske linije, ali opet malo veću čvrstoću. Pored toga, dekor odnosno vena iz dekora se proteže kroz cijeli presjek materijala tako da je vidljiva i sa strane i u presjeku tako da on djeluje vrlo vjerno – poput kamena ili granita”, otkriva naš sugovornik iz Elgrada.

Foto: Elgrad

Detaljnije o novitetima saznajte u video prilogu!

 

Komentari