ZA KREATIVNE INTERIJERE: izradite sami originalnu vješalicu koju će svi primijetiti

Ovaj puta InDizajn tim vam u svome prilogu Uradi sam donosi prijedlog za izradu vješalice za kapute i odjeću koja izgleda vrlo originalno i efektno.

 

 


Vašem hodniku nedostaje vješalica na koju biste objesili kapute, jakne i modne dodatke? Naš “uradi sam” tim ima izvrstan prijedlog – vješalicu od lanaca koja ni u jednom hodniku neće proći nezamijećenoe!

InDizajn tim se odlučio za varijantu drvenih greda koje su izrezane na mjeru. Na njih se pričvrste lanci koji će služiti za vješanje odjeće.

Budući da grede nisu obrađene, potrebno ih je izbrusiti kako bi se dobila glatku površinu bez ivera.

Dužinu greda prilagodite prostoru u koji ćete smjestiti vješalicu.

Malim svrdlom izbušite rupe u koje ćete poslije smjestiti kukice.

Kako grede ne bi ostale obične drvene, obojite ih. InDizajn tim se odlučio za crnu jer će tako tvoriti lijep kontrast srebrnim lancima.

Nakon bojenja ostavite grede da se suše  3 do 5 sati, a potom pričvrstite kukice.

Vješalicu je, naravno, najpoželjnije smjestiti u ulazni prostor kuće ili stana. Ako je potrebno, zid osvježite ili obojite u boju koja će se dobro slagati s vješalicom.

Dužina lanaca ovisit će o prostoru u koji ćete smjestiti vješalicu. Zid koji je InDizajn tim imao na raspolaganju je dovoljno visok pa je onda i vješalica mogla biti duža.

Ako prostor oko vješalice dodatno ukrasite, cijeli taj kutak, uz to što će biti praktičan i koristan, djelovat će vrlo efektno.

 

InDizajn / Foto: Marko Cindrić

Komentari