VIŠESLOJNI PARKET: upoznajte novitet koji već sada ima zvjezdani status u podnim oblogama

Pri opremanju doma potrebno je dobro razmisliti kakve podne obloge odabrati. Unatoč raznim trendovima koji pokušavaju zasjeniti parkete, ipak se na kraju vraćamo tradiciji…

 

 

Parket će uvijek biti dobra odluka, a s obzirom na to da može trajati dugi niz godina financijski je itekako isplativ. Ipak je riječ o prirodnom drvu čije prednosti je doista teško sve pobrojati. Daje toplinu svakom prostoru u koji se postavlja i doprinosi podizanju kvalitete života.

Postavljanje i održavanje parketa ima svojih pravila kojih se itekako treba držati ako želite da on traje. Upravo je njegova dugovječnost jedan od razloga zašto je popularniji od laminata. Ovisno o vrsti  drveta, parket doista dolazi u velikom rasponu nijansi pa će se doista uklopiti u svaki prostor.

 

Ulje ili lak? Saznajte koji je idealan završni sloj parketa za vaš dom

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

Dovoljno će biti da ih svakih deset godina prebrusite i prelakirate. Što se tiče svakodnevnog čišćenja, ako prolijete tekućinu,vodite računa da odmah prebrišete to mjesto kako biste izbjegli moguću štetu.

Previše vode šteti parketu pa je dovoljno prebrisati ga vlažnom krpom. Ako je vaš odabir lakirani parket bit će dovoljno dva puta godišnje premazati ga specijalnim sredstvom koje možete naći u svim specijaliziranim trgovinama.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Višeslojni parketi novitet su na koji vrijedi obratiti pozornost. Danas takav parket dolazi i u puno većim dimenzijama od standardnih što do sada nije bilo moguće. Ako se ošteti jedan njegov dio, nema straha. Za razliku od ranije moguće je zamijeniti samo oštećene dijelove bez potrebe da se cijeli parket mijenja.

Sastavljeni su od tri ili više slojeva drveta međusobno lijepljenih pod kutom od 90 stupnjeva. Zahvaljujući takvom načinu izrade “rad” drveta je sveden na minimum, a slaže se na “klik” bez lijepljenja.

Foto: Mirjana Mikulec Interijeri / Foto: Darko Mihalić

Koje su još prednosti višeslojnih parketa i zašto su sve češći odabir pogledajte u videu.

Komentari