Sad je pravi trenutak za kupnju: kako odabrati tepih po mjeri svoga doma

Iako ima brojne praktične a ne samo estetske benefite, odabir tepiha ostavljamo uvijek za kraj uređenja doma. A kod nekih se to zna produžiti i na nekoliko godina, pa prostorije izgledaju nedovršeno što kvari cjelokupni dojam. No, sve možete popraviti već ovoga ljeta, a mi vam uz pomoć Tepih centra pomažemo lakše odabrati idealan primjerak

 

 

Tepih je onaj detalj u domu koji uvelike govori o nama – našoj osobnosti, stilu i ukusu, ali i definira čitav prostor i oplemenjuje ga. No, u opremanju doma često bude posljednji na listi prioriteta, a zna se dogoditi da naš boravak i ostale prostorije u interijeru čekaju na njega mjesecima, pa i godinama. Najčešći je razlog nedostatak financija, ali i nedoumica kakav tepih odabrati jer želimo da bude kvalitetan i dugotrajan ali i jak stilski akcent u prostoru, onaj koji će svi zamijetiti. No, tepih je bitno staviti ne samo zbog estetike ili pak činjenice da nas dodatno grije u zimskim mjesecima i idealna je podloga za igru djece, nego i zbog toga što se oštećuju podne obloge, naročito parket. A obnavljanje oštećenih podnih obloga znatno je veća investicija od kupnje novog tepiha kojim bismo zaštitili podove.

Kako bi izbjegli takve situacije te uštedjeli vrijeme i novac, dobro je znati da na tržištu postoji nekoliko vrsta tepiha, tapisona i ostalih mekanih funkcionalnih detalja za dom – idealnih rješenja koja će vizualno oplemeniti svaki prostor te mu pružiti stil i eleganciju. Određeni komadi sada se u Tepih centru mogu kupiti po 50% nižim cijenama. Saznajte u nastavku koji materijal po svojim karakteristikama najbolje odgovara pojedinim prostorijama vašega doma te se informirajte dodatnim plus savjetima.

 

KVALITETA KOJA NE NESTAJE

Najbolji odabir su tepisi ručne izrade, reći će ne samo stručnjaci, nego i svi oni koji vole interijere. Doista, ručno rađeni tepisi svakako su najvrjednija i najkvalitetnija opcija –  trajno rješenje koje samo sebe isplaćuje. Rukom su čvorani ili tkani od prirodnih materijala – vune, svile ili pamuka. Njihove boje često nastaju iz voća, povrća, korijenja, stabla i ostalih organski rasprostranjenih materijala. Iznimna finoća, kvaliteta, sjaj i bogatstvo detalja, klasičnog ili modernog uzorka, najvažnije su odlike ovakvih podnih obloga u koje svakako vrijedi investirati. Također, iznimno lako se održavaju, posebno tepisi od vune, a s godinama doista izgledaju sve bolje.

 

 

ZA MLADE OBITELJI

Tepsi strojne obrade imaju niz vrlina i idealno su rješenje za obitelji koje žele dugotrajno i kvalitetno rješenje za dom. Glavne značajke strojno rađenih tepiha su izdržljivost, povoljnija cijena te fleksibilnost izbora različitih elemenata – boje, dezena i vlakana. Upravo fleksibilnost ih čini odličnim izborom za mlađu populaciju skloniju čestim promjenama adrese i potrebama za totalnim makeoverom interijera. Često ih kupuju i mlade obitelji koje tek čekaju trenutak kada će investirati u tepih izrađen od prirodnih materijala, poput ručno rađenih primjeraka. Strojni tepisi najčešće su napravljeni od otpornih i kvalitetnih materijala poput polipropilena. Odlikuje ih i visoka otpornost na UV zračenje uz neprekidnu trajnost boje.

Uz tapisone, izvanredna su opcija za opremanje apartmana, podstanarskih stanova i poslovnih prostora. Na ovaj način svaki prostor može djelovati vedro, prozračno i potpuno prilagođeno tlocrtu jer se pojedini modeli režu i obrubljuju po mjeri.

 

 

DOBAR OMJER CIJENE I KVALITETE

Za sve one koji u domu prednost daju prirodnim vlaknima, ali nemaju mogućnost investirati u rukom tkane unikatne primjerke, postoji i tzv. zlatna sredina. Među strojnim tepisima i tapisonima nalaze se i oni izrađeni od prirodnih materijala, najčešće spojeni na podlogu od jute ili pamuka. Pravi su omjer cijene i kvalitete s kojom sigurno nećete pogriješiti, a vizualno će oplemeniti svaki interijer.

Stoga, iskoristite prvi slobodan trenutak i posjetite Tepih centre u Zagrebu, Splitu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Zadru i Puli. Do isteka zaliha iskoristite trenutnu akciju na odabrane tepihe snižene 50% kao i moderne zavjese te karniše po 25% nižim cijenama.

Za više informacija posjetite web trgovinu na internetskoj stranici http://bit.ly/TCindizajnponudamjeseca

 

 

SAVJETI PLUS:

BOJA I STIL Bitno je tepih uskladiti sa stilom uređenja prostorije. Isto tako, tepih svojim stilom može na prvi pogled odudarati od stila prostorije, ali će zato biti jaki kontrapunkt. Pažnju svakako posvetite kombiniranju boja i njihovih tonova. U slučaju modernijeg stila namještaja možete se poigrati i s komplementarnim bojama ili bojama nekog detalja namještaja pa će tepih takve boje ‘podignuti’ čitav prostor te ga učiniti jedinstvenim.

SVJETLO a pravi doživljaj tepiha u dnevnom boravku važna je i količina svjetla, jednako bitno je sunčevo kao i umjetno svjetlo, a s time u skladu i položaj prostorije u odnosu na strane svijeta. U pravilu, u tamnije prostorije više odgovaraju svjetliji tonovi boja tepiha, i obrnuto, ako imate dovoljno svjetla možete birati i tamnije tonove.

VELIČINA Premalen će tepih izgledati otužno, dok će preveliki vizualno zagušiti prostor.Tepih ispod stolića u dnevnom boravku trebao bi se prostirati između sofe i fotelja tako da dopire do mjesta gdje će prilikom sjedenja biti stopala. Ako imate okrugli stolić ili otoman u dnevnom boravku, neka isti bude i oblik tepiha. Isto vrijedi i za četvrtaste stoliće i tepihe.

 

 

Foto: Tepih Centar

PROMO

Komentari