Budite u trendu: alternativne zidne obloge koje ćete htjeti isprobati

Zaboravite tapete i boje, ovo su trendi načini ukrašavanja zidova koji sve češće ispunjavaju dizajnerske interijere. Vrijeme je da pobliže upoznate 3D panele, mahovinu, štukature i rozete

 

Zidovi su jedan od najboljih načina kako prostor razigrati i učiniti ga zanimljivijim. No, boja i tapete, iako najpopularniji, nisu jedini izbor. Umjesto tapeta ili različitih boja, zanimljiv način da razigrate zidove su i 3D paneli. Različiti motivi i oblici mogu se uklopiti u svaki interijer i gotovo da nema granica kada su u pitanju mogućnosti kombiniranja ili stilovi.

 

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Možete ih postaviti tek na određene dijelove zida koje želite naglasiti, ali i po većoj površini. Imate li jednostavne bijele zidove koje ne želite bojiti, promjenu možete unijeti upravo postavljanjem ovakvih reljefnih panela koji se nalaze na tv zidu.

 

Jedna od kreativnijih i zanimljivijih svakako je zidna mahovina. Mahovina kao zidna obloga vrlo je popularan i efektan način kako razigrati i unijeti dozu prirodnosti, a dodatan plus je jednostavno održavanje. Možete je postaviti cijelom dužinom zida. Ako je, pak, uokvirite, ima funkciju zidne dekoracije.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

 

Slična, ali obično nešto zahtjevnija varijanta su i vertikalni vrtovi. Djeluju doista impresivno, a često vam uz njih ne treba gotovo nijedan drugi detalj. Možete ih staviti u interijer – hodnik, boravak ili blagovanje, ali i na terasu. Osvježit će svaki prostor i unijeti dašak prirode u njega.

 

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

 

Još jedan provjeren način je igranje štukaturama i rozetama. Tko kaže da su štukature staromodne, a da rozete moraju biti na stropu? Mogu biti uz luster na stropu, ali i na zidu kao dekoracija umjesto slika, tapeta ili uokvirenih fotografija.

 

Capturediy
InDizajn
Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari