JEDNOSTAVAN ALI EFEKTAN MAKEOVER: uredite zidove sjajnim dekoracijama i probudite dom iz zimskog sna

Htjeli biste nešto promijeniti u svome domu koji nakon zimskog sivila izgleda sumorno i nimalo atraktivno, no izbjegli biste velike zahvate i puno izdataka? Predlažemo vam da obnovite zidove u svome domu, kojima će dobro doći nova tapeta, naljepnica ili pak slika.

 

 

 

Nakon zimskih mjeseci uvijek imamo potrebu promijeniti izgled svoga doma i umjesto dekica, jastuka, krzna na foteljama i trosjedu vidjeti neke nove detalje i boje koji će oživjeti prostor. Osvježenje životnog prostora izmjenom godišnjih doba je ono što uvijek preporučuju i dizajneri u svojim savjetima. I male izmjene, smatraju oni, donijet će velike promjene koje će biti itekako uočljive.

Ako niste raspoloženi za velike zahvate koji zahtijevaju građevinske radove, trud i izdatke ali i borbu s prašinom, predlažemo vam da pažnju usmjerite na zidove svoga doma. Ukrasite ih trendi dekoracijama koje možete sami staviti, i to u vrlo kratkom vremenu. Uređenjem zidova obnovit ćete i njihovu površinu koja nakon sezone grijanja zna potamniti. Ovakvi zidovi ne izgledaju nimalo atraktivno i utječu na stvaranje cjelokupnog dojma vašeg životnog prostora.

U ponudi tvrtke Dovido pronašli smo širok spektar sjajnih dekoracija koje će dovesti do željene, ali i potrebne promjene u vašem domu. Inspirirajte se i unesite novi život u svoja četiri zida!

Foto: Dovido

 


 

TAPETE – NAJPOŽELJNIJA DEKORACIJA U MODERNOM DOMU

U modernim interijerima najpoželjnija dekoracija zidova su tapete, koje su sve do nedavno bile asocijacija na 70-e godine prošlog stoljeća i retro dizajn. No, današnje, moderne tapete dolaze u doista raznolikim i atraktivnim uzorcima, tako da svatko može pronaći nešto za svoj dom a da se ne ‘remeti’ stil koji u njemu vlada.

Foto: Dovido

Tako danas tapete caruju u spavaćim sobama i dnevnim boravcima te svoje mjesto nalaze na akcentnim zidova. One su odlično stilsko rješenje kada želite istaknuti zid iza kreveta, iza sjedeće garniture, tv komode…  Njihovi motivi mogu dati dubinu prostoriji, donijeti željenu atmosferu, umanjiti nedostatke, podići sobu iz prosječnosti, naglasiti vašu osobnost kao i stil koji dominira u prostoru…

Foto: Dovido

 


No, tapete vole i druge prostorije u stanu, pa čak i kupaonica i kuhinja. Zahvaljujući novim tehnologijama tapete Dovido rađene su tako da budu vodootporne i da odolijevaju velikoj količini vlage koja je specifična za ove prostorije, kao i mrljama koje su često događaju u kuhinji kao posljedica kuhanja i objedovanja.

Dovido u svojoj ponudi ima kvalitetne tapete za zid od flisa koje su iznimno otporne na grebanje, lako se peru i njihovo lijepljenje vrlo je jednostavno.

Dakle, tapete za kuhinju slobodno možete staviti iza kuhinjskog pulta, odnosno na zid između gornjih i donjih kuhinjskih elemenata umjesto keramike!

Foto: Dovido

Ovo je izvrstan način da staromodnu keramiku zamijenite efektnim motivima prirode, gradskih vizura, idiličnih mjesta, hrane, imitacije nekih omiljenih materijala, geometrijskih oblika…

 

Foto: Dovido

 


 

SLIKE – DETALJI KOJI DAJU OSOBNOST PROSTORU

Ako već imate tapete u prostoru, potrebno je urediti i ostale zidove koji bi trebali ipak, pored boje, biti dekorirani nekim elementima. Predlažemo slike s motivima koji vam se sviđaju, uklapaju u prostor ili jednostavno odražavaju vašu osobnost, interese, način života…

Slike na zidovima mogu biti umjetničke slike, crno bijele fotografije ili pak citati koji oplemenjuju prostor i daju mu da ima ‘ono nešto’ što često nedostaje inače sasvim dobro uređenim interijerima. Ove dekoracije čine da neke domove zauvijek pamtimo.

Foto: Dovido

A ako niste ljubitelj tapeta i tražite nešto za akcentni zid – tek jedna dobra i efektna slika bit će dovoljna da podigne cijeli prostor. Naročito atraktivne bit će višedijelne slike koje, kao i one jednodjelne, savršeno funkcioniraju u bilo kojoj prostoriji doma.

Foto: Dovido

Slike koje nudi Dovido tiskane su na kvalitetnom elastičnom platnu izrađenom od mješavine pamuka i poliestera, a kvalitetu im daje i tehnologija kao i postojane boje koje su korištene za printeve motiva.

Pored platna, možete odabrati i slike na plutu, one printane na akrilnom staklu ili pak ručno slikane.

Foto: Dovido

 


NALJEPNICE – SAVRŠEN DEKOR ZA ORIGINALAN INTERIJER

Pored tapeta, i naljepnice su posljednjih godina veliki trend u uređenju zidova doma. Unose svježu energiju u prostor te razbijaju dosadu na vašim bijelim zidovima. Jedina dvojba koja postoji u vezi njih je – koji motiv odabrati? Motivi su upravo ono što ovu dekoraciju čini originalnom.

Foto: Dovido

Naljepnice su izvrsna ideja za dječje sobe i mladenačke interijere – to su oni detalji kojima ćete na vrlo jednostavan način dočarati uzrast i interese djeteta kao i njegove omiljene likove i motive i dati prostoru poseban pečat, što je naročito bitno u sobama tinejdžera koji žele iskazati svoju individualnost putem dekoracija.

Foto: Dovido

Možete kombinirati nekoliko dekorativnih naljepnica i još im dodati samoljepljive ukrasne trake koje možete staviti ne samo na zid nego i na namještaj, ormar ili vrata – tako ćete imati dom koji se razlikuje od drugih!

Foto: Dovido

 


PROMO

 

Komentari