Kreativna sinergija – makeover Alduk showrooma

Iako štukaturama možemo postići raznolike izglede prostorije, katkad je klasika i decentna izvedba ono što najbolje odgovara interijeru. Takav se zadatak našao pred nama kada nas je poznati dizajner Ivan Alduk pozvao u pomoć pri uređenju showrooma, a odabir je pao na korištenje stropnih štukatura.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Mladom se dizajneru sviđaju starinski pariški stanovi, a s obzirom da je showroom doista imao potencijala, poigrali smo se osnovnim elementom koji viđamo u takvim prostorima – štukaturama. Ivan je zaželio čiste zidove koji ne odvlače pažnju od odjeće, zato smo zidove ostavili potpuno bijelima, a na stropu izradili okvir od štukatura.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Unutrašnjost smo obojali specijalnom bojom sa sjajnim efektom. Malu dozu dramatičnosti dobili smo i korištenjem crne u predvorju.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Dok je ulazni dio sav obavijen crninom na stropu i zidovima, ostale dvije prostorije su potpuna suprotnost. Zamislili smo to kao hommage pariškim salonima s bogatim zavjesama, bijelim zidovima i štukaturama.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Takva prostorija djeluje kao neutralan okvir izloženoj odjeći. Jedino čime smo začinili prostor su nekoliko modularnih taburea, ukrasne biljke i neizbježno ogledalo sa srebrnim okvirom. S minimalnim ulaganjem postigli smo odličan završni ugođaj.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Inače, osim štukatura u klasičnom stilu, danas se nude i suvremene, modernije verzije. Svi dekorativni elementi, što uključuje štukature, bordure i rozete, mogu se koristiti u kombinaciji ili zasebno. To otvara brojne mogućnosti kada je u pitanju uređenje doma.Za one koji žele bogate i zanimljive zidove, novitet na tržištu su zidni paneli koji se uklapaju u svaki stil uređenja.Svi dekorativni elementi vrlo se lako postavljaju, a osim vizualne funkcije mogu imati i praktičnu stranu. Njima možete sakriti karniše, skrenuti pozornost s nepravilnosti na zidu, vizualno ih sniziti ili postići upečatljivo uređenje prostorije. Nekada su rozete bile isključivo ukras za luster, no danas im se funkcija, ali i izgled, potpuno mijenja. Dani kada su rozete bile isključivo na sredini stopa su prošli, pa se danas njihova pozicija sve više prilagođava rasvjeti i rasporedu namještaja u prostoriji. Pravila više gotovo i nema.

Bez obzira uređujete li javni, poslovni ili privatni prostor, zidovi neka budu vaše platno.

Komentari