DNEVNI BORAVAK: u kratkom roku stvoren je prostor koji dobro kombinira različite stilske elemente

U dnevnom prostoru otvorenog koncepta zadatak tima Mirjane Mikulec bio je preurediti dnevni boravak od 20 kvadrata, i to u što kraćem roku te da sve bude usklađeno s postojećom opekom na zidu

 

 


Studio Mirjane Mikulec uredio je dnevni boravak koji je dio otvorenog dnevnog prostora. Sam dnevni boravak površine je 20 četvornih metara.

“Na jednom od zidova skidana je žbuka kako bi se došlo do opeke. Stara opeka je očišćena i nju smo odlučili zadržati, u dogovoru s vlasnikom. Tlocrt smo složili tako da možemo odabrati veliki trosjed, a glavni nam je zadatak bio da budemo brzi s opremanjem”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Budući da je samo jedan zid bez otvora i to je onaj na kojemu je opeka, uz njega se smjestila sofa. Na suprotnom zidu smo smjestili tv jedinicu, dok je fotelja uza zid s prozorima da bi prilikom čitanja vlasnici imali izvor prirodnog svijetla.

“Sofa je u svakom dnevnom boravku, pa tako i ovom, osnovni komad namještaja koji dominira prostorom. Stoga sam željela da ona bude u nekoj jakoj boji i baršunu. Ostatak namještaja zamislili smo u kombinaciji metala i drva, a jedinu dvojbu imali smo oko odabira fotelje i taburea. Na koncu je odluka pala na kožnatu fotelju s pripadajućim tabureom”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Sofa od plavoga baršuna postala je zvijezda prostora, a ostatak namještaja je, baš kao i tepih, diskretan i neutralnih zemljanih tonova. Otvorene police u kombinaciji drva i crnog metala odgovaraju oblozi zida, a nasuprot tomu odabran je kontrastni baršunasti trosjed i tepih neutralnog tona s ornamentima. ZA tv je odabran Samsung Neo QLED koji minimalnim okvirom savršeno odgovara odabranoj TV komodi.

“Dnevni boravak mjesto je za odmor i druženje pa prioritet treba biti na udobnost. Mi smo to ovdje postigli velikom sofom i foteljom za čitanje. Nakon manjih i većih komada namještaja boravak smo opremili dekoracijama, zelenilom i osobnim detaljima kojima smo unijeli osjećaj doma”, ističe dizajnerica.


Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Prostor dnevnog boravka je u potpunosti neopterećen namještajem. Svi elementi osim TV komode su otvoreni i idealno će poslužiti za knjige i uspomene. Zid je usklađen s odabranim poličarima i stolićem prema željama partnera, dok su baršunasta sofu i tepih povezani s industrijskim elementima prema afinitetima klijenata. Tako je dobivena cjelina koja se savršeno nadopunjava i u kojoj će se vlasnici osjećati ugodno.

Komentari