11 KVADRATA ZA DVA BRATA: funkcionalan prostor uz pomoć namještaja po mjeri

Dječje sobe obično ne obiluju kvadratima, pa je teško smjestiti sve potrebne sadržaje u njih, naročito kada dvoje ili više djece dijele prostoriju. Pogledajte kako je studio Mirjane Mikulec osmislio sobu površine 11 kvadrata za dvoje djece

 


Od prostora površine 11 kvadrata zadaća tima Mirjane Mikulec bila je napraviti sobu za dvoje djece. Želja klijenata odnosile su se na dovoljno mjesta za skladištenje, vizualno odvojene krevete i jedno radno mjesto.

“Kako se radi o odraslim osobama, kreveti na kat nam nisu bili opcija pa smo predložili jedinu opciju za smještanje kreveta i to cijelom dužinom zida nasuprot vrata. Tako smo žrtvovali komotan izlaz na lođu ali kako će se jedan od sinova kroz neko vrijeme odseliti krevet uz balkonska vrata vlasnici planiraju zamijeniti manjim dvosjedom”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Namještajem po mjeri maksimalno je iskorišten svaki kutak za smještanje ormara, pa čak i prostor iznad kreveta, a zadovoljene su i ostale tražene funkcije – kreveti su odvojeni pregradom, odnosno policom, a uklopljen je i radni stol na kojeg se nastavlja komoda.

Kako je riječ o dječjoj sobi, svi elementi su od iverala, a na zid duž duž kreveta postavljena je tapeta koja imitira beton. Iza vrata nalazi se garderobni ormar bez ručkica kako se ne bi isticao.

“Dio ormara iznad kreveta također je izveden bez ručkica kako bismo dobili što čišći prostor jer je bilo jako puno elementa koje smo morali smjestiti u sobu. Sve kutke koje smo mogli, iskoristili smo za dobivanje dodatnog skladišnog prostora”, naglašava Mirjana Mikulec.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Kreveti se nastavljaju jedan na drugi, a pregrada između njih pruža maksimalnu privatnost koja se 11 kvadrata možemo dobiti za dvoje ljudi. S jedne strane pregrada je otvorena kako bi se dobile dodatne police.

“Jednostavne linije i neutralna paleta boja rezultirale su ugodnim mjestom za spavanje i učenje. Cilj je bio u potpunosti iskoristiti prostoriju pa je tako iskorišten svaki zid. Unatoč manjoj kvadraturi, uklopljen je skladišni, radni i spavaći dio za dvoje djece”, zaključuje dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Saša Lisjak

Pogledajte u video prilogu dodatne zanimljivosti i detalje uz nastanak ove dječje sobe!

 

 

Komentari