CARSTVO PETOGODIŠNJE PRINCEZE: stara roditeljska soba pretvorena je u dječju

Studio Mirjana Mikulec potpisuje uređenje stare kuće, a ovaj puta vam pokazujemo kako je od roditeljske sobe nastao prostor za petogodišnju djevojčicu, kćer vlasnika


U staroj obiteljskoj kući prostor roditeljske sobe pretvara se u dječju – za petogodišnju djevojčicu. Bilo je potrebno izbaciti sav namještaj i skinuti stare podove i prozore da bi se obnovili podovi i zidovi te stavile nove instalacije i stolarija.

U prostor dolazi novi namještaj, a jedini stari element je krevet kojeg su vlasnici prenijeli iz stana u kojem su prije živjeli. Prema starom ružičastom krevetu dizajnerica je prilagodila ostatak sobe i ostavila otvor u ormaru tako da otvor bude dovoljan za mijenjanje s većim jednostrukim krevetom.

“Kako je ovdje riječ o dječjoj sobi koja je više nego prostrana otvor koji je do sada bio namijenjen ugradbenom ormaru smo zatvorili i povećali prostor za skladištenje u sobi preko puta koja je manje kvadrature”, otkriva dizajnerica.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Ovako se stvorio pravilan oblik sobe koji se trebao iskoristiti prema zahtjevu klijenta tako da se stave samo osnovni elementi i ostavi što više prostora za igru.

“Prva ideja nam je bila da cijelu dužinu zida nasuprot prozora iskoristimo za ormare, no kako su vlasnici željeli što više prostora za igru, krevet smo djelomično smjestili unutar ormara i tako u potpunosti oslobodili središnji dio sobe”, objašnjava Mirjana Mikulec.

Kako bi soba što duže trajala i mogla rasti s djetetom, za bazu su odabrane neutralne boje, a detalji su prilagođeni dobi male vlasnice. Odluka je pala na smeđe bež kombinaciju iverala s popularnim drvnim dekorom, Halifaxom.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Ono što će sigurno zadovoljiti djevojčicu su Elgradove ručkice u omiljenim motivima i boji, A kad ih za par godina vlasnici zamijene, soba će u potpunosti izgubiti dječji dojam.

Tapetama s kartom svijeta iz Wallart studija koja je bojama prilagođena dabranom iveralu soba se dodatno prilagodila dobi djevojčice i željama roditelja.

Budući da se djevojčici uskoro bliži i škola, pravi radni stol idealan je već u ovom trenutku, kako bi se počela prilagođavati.

Kako je teklo uređenje sobe te kako izgleda unutrašnji raspored ormara po mjeri, pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari