Dnevni prostor nesvakidašnjeg tlocrta smisao je dobio kombiniranjem raznih stilova

Tim Mirjane Mikulec dobio je zadatak urediti dnevni prostor unutar kojeg stepenice vode na gornju etažu. Zbog specifičnosti tlocrta stanovi zahtijevaju malo drugačiji pristup uređenju. Kako je u takvim stanovima jedan od ciljeva uspješno povezati katove, prilikom opremanja trebalo je uzeti u obzir i izgled stepenica

 

 

U stanu na zagrebačkoj Trešnjevci trebalo je osmisliti dnevni boravak i blagovaonicu u postojećih 20 kvadrata. Velikih intervencija u samom stanu nije bilo. Soba je prazna i napokon treba dobiti svoj smisao – prostor za druženje i odmaranje. Namještaj za uređenje odabran je u Lesnini XXXL, a zahvaljujući velikoj ponudi, Mirjana Mikulec poigrala se s nekoliko stilova uzevši u obzir stepenice koje upravo iz boravka vode na kat.

INDIZAJN

Kada je riječ o ovakvom tlocrtu savjetujemo vam da povežete etaže tako što ćete obojiti zid uz stepenište koji ih povezuje istom nijansom. U ovom slučaju je odabrana siva. Nota suvremenog postignuta je bojanjem suprotnog zida u drugu nijansu, maslinasto zelenu. Pomiješanim stilovima postignut je skladan izgled. Jednostavnim metalnim policama, efektnom zlatnom visilicom te zelenom baršunastom sofom uspješno je stvoren eklektični stil, a i stepenice dolaze do izražaja. Cijela kombinacija je povezana crnom koja se provlači kroz čitavo uređenje.

 

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ

Unatoč nestandardnom tlocrtu boravak ima sve potrebno – tv jedinicu ispred sofe, staklene stoliće i nezaobilazan tepih. Blagovaonski dio smješten je  ispred polica. Najbliži je kuhinji i omogućava nesmetano kretanje. Kako je teklo uređenje i koji su još zanimljivi detalji odabrani, pogledajte u videu.

 

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: IVAN ČREPIĆ
Komentari