Tri potkrovlja – tri šarmantna prijedloga za uređenje koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

U zadnjoj sezoni emisije Tražimo dom naši su kolege dobili zadatak, u tri epizode, urediti tri dnevna boravka u potkrovljima. Jedno od njih nalazi se u ponudi Agencije Mirjana Mikulec nekretnine.

 

 


Stan u Voltinom pokazali smo kandidatkinji Anamariji koja je bila u potrazi za stanom za svoju četveročlanu obitelj. Kako je riječ o stagingu, dizajnerica interijera Karla Petric nije mogla previše intervenirati u prostoru pa se posvetila odabiru namještaja za open space na prvoj etaži.

Izazov je bio kako uklopiti već definiranu poziciju za tv jedinicu kao i prostor koji je tlocrtno dug, a uzak.

FOTO: SCREENSHOT IZ EMISIJE TRAŽIMO DOM

No, budućim kupcima predlaže bojanje jednog zida u nijansu petroleja. Sve je to povezala s efektnom sofom koja je jednim svojim dijelom u spomenutoj popularnoj boji. Ovu pomalo intenzivnu nijansu ublažila je namještajem u kombinaciji sive i crne.

FOTO: Darko Mihalić

Modularnu sofu obitelj može pomicati i kombinirati prema trenutnim aktivnostima, bilo da je riječ o zajedničkom gledanju televizije ili druženju s gostima kada ju se može usmjeriti prema kuhinji i blagovaonici.

Foto: Darko Mihalić

Foto: Darko Mihalić

Arhitekt Matko Šimić uredio je dva potkrovlja. Ono manje, odredilo je smjer uređenja budući da smo zatekli zidove obložene ukrasnim kamenom i već postavljene police za detalje.

Foto: Darko Mihalić

Da je petrolej popularan i tražen, dokaz je i smjer u kojem je Matko išao. I on se odlučio za dvosjed manjih dimenzija i udobnu fotelju upravo u toj boji.

FOTO: Darko Mihalić

Foto: Darko Mihalić

Boravak veće kvadrature dočekao nas je u kvartu Prečko.

Foto: Darko Mihalić

Kako je bio u cijelosti prazan, mogao se poigrati s idejama oko njegovog uređenja. Iako je riječ o open space prostoru blagovaonica je odvojena i veže se na kuhinju odvojenu zidićem pa je bilo mjesta za odabir više komada namještaja.

FOTO: Darko Mihalić

Boja konjaka bila je ključna za uspješno odrađen staging stana. Njome smo postigli toplinu, ali i malu dozu luksuza. U prvom planu je kožna fotelja, a nijansu nenametljivo nalazimo i na tepihu te stolićima.

FOTO: Darko Mihalić

Foto: Darko Mihalić

 

 

Komentari