Police – savršen spoj estetike i funkcionalnosti

Malo je onih elemenata u interijeru koji vrlo vješto spajaju funkcionalnu i estetsku komponentu kao police. Ne samo da služe za odlaganje knjiga, cvijeća i drugih dekoracija, već pritom čine vaš prostor ljepšim. Mnoge pritom i štede vaš prostor, osobito one zidne. Često ih smatramo jednostavnim elementom u prostoru, no ipak one su daleko od toga. Uz stolice, one su pravi poligon za izražavanje kreativnosti mnogih suvremenih dizajnera.


Foto: Kadir Asnaz
Foto: Kadir Asnaz

Ne čudi stoga što je izbor i više nego širok – od onih jednostavnih, neupadljivih i minimalističkih pa sve do onih izrazito dekorativnih i upečatljivih.

Možda najbolja stvar je što ne morate posegnuti duboko u džep. Iako ima onih dizajnerskih koje plijene pažnju i daju stilski pečat domu, police definitivno spadaju u cjenovno pristupačniji razred. A neke od najboljih koje smo vidjeli možete izraditi i sami.

Jedna od najjednostavnijih verzija je ona koju možete izraditi slaganjem dasaka na ljestve.

MMI
MMI

Ako preferirate zidnu varijantu, policu možete izraditi i pomoću dva nosača i drvene košare. Kutiju možete obojiti po želji, a izgled nosača odredit će stil – birajte jednostavne metalne za dašak industrijskog stila ili pak ukrasne verzije za romantičniji shabby stil.

Oni spretniji mogu se baciti na izradu drvenih polica u obliku pćelinjih saća ili pak provlačenjem dasaka dobiti samostojeću policu.

MMI
MMI
MMI
MMI

U konačnici, koju god policu odabrali ionako je najvažnije da na nju možete odložiti stvari – bile one drage vam sitnice i fotografije ili pak pomno odabrane dekoracije, polica je idealno mjesto za to.

Foto: Bálint Jaksa
Foto: Bálint Jaksa
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Emre Dörter
Foto: Emre Dörter
MMI
MMI
Komentari