ZA MALE PROSTORE: božićni ukrasi i drvca koji se savršeno snalaze u skučenim domovima

Za male, skučene prostore uvijek vrijedi geslo ‘manje je više” – što manje detalja, naglašenih uzoraka i boja – tim bolje. Problem nastane za vrijeme blagdana kada želimo ukrasiti dom dodajući nove detalje. No, i u takvim situacijama postoje jako dobra rješenja…

 

 

 

BOŽIĆNO DRVCE

Božićnog drvca svakako se ne bi trebali odreći, tim više što je njihova ponuda danas doista velika. U trendu su uski borovi različitih visina, kao i oni moderni koji se mogu staviti na zid. Zidni borovi doista zauzimaju minimalno mjesta i postoji niz sjajnih ideja kako oni mogu izgledati. Dobar dio njih možete sami izraditi. Isto tako, postoji sobno bilje koje bi moglo preuzeti ulogu božićnog drvca.

 

Foto: Architectural Digest

 

IDEALNA MJESTA

Postojeći komadi namještaja – komode, police i pomoćni stolići su idealna mjesta na koje možemo staviti ne samo božićne dekoracije nego i drvce. Naravno, ono manjih dimenzija. Pazite da njegovo uporište bude dovoljno stabilno kako bi spriječili rušenje. Stavljanje dekoracija i drvca na namiješaj ne zauzima dodatni prostor, a sve ono što ste unijeli u njega bit će itekako primijećeno.

 

Foto: Decoist

 

STROP – SUPER SAVEZNIK

Viseće dekoracije izvrsno su rješenje, naročito ako imate visoki strop. U obzir dolaze ne samo sitni obješeni ukrasi, nego i lampice, vjenčići, grane i pravi aranžmani koje možete osmisliti na postojećem lusteru. Svoj mali stan ove godine obogatite dodatnom količinom lampica jer ih možete doista aranžirati u sve prostorije, a zauzet će minimalno prostora.

 

Foto: ElMueble

 

ČAROLIJA PROZORA I ZIDOVA

Pored stropa, komoda i stolića, prozori su idealna pozicija za dekoracije ne samo u malim stanovima. Ukrašavanje ovog dijela prostora stvara posebnu čaroliju koja prekrasno izgleda i izvana. Iskoristite prozorsku dasku za mini borove, figure, grane, lampice i girlande, ali se poigrajte i naljepnicama na staklu, obješenim vjenčićima i opet – lampicama. Naročito su efektne lampice koje ćete objesiti niz zavjese.

Foto: Better Homes And Gardens

U malim stanovima za dekoracije je dobro koristiti i zidove na koje možete staviti božićna drvca (naljepnice, fotografije, grančice ili bilo što će asocirati na oblik bora. Možete se poigrati i predmetima koje već imate u stanu, poput dekorativnih ljestvi.

Komentari