PET ZLATNIH SAVJETA I HRPA INSPIRACIJE: dječje sobe koje će zadovoljiti sve zahtjeve

Kako urediti dječju sobu, a da bude funkcionalna i estetski privlačna te da ispunjava i želje mladog vlasnika? S ovim pitanjem suočavaju se svi roditelji. A mi im pomažemo sa pet super savjeta!

 


Pri uređenju dječje sobe potrebno je pripaziti na nekoliko faktora. Naravno, što se samog izgleda tiče, važno je u obzir uzeti želje djece jer ipak je ovo njihov mali kutak u kojem će boraviti dugi niz godina. Ipak, vrlo je važna i funkcionalnost, a evo nekoliko smjernica koje će vam pomoći spojiti estetiku i praktičnost.

Foto: Mihail Loskutov

1. NEKA SVE STVARI BUDU LAKO DOSTUPNE

Ovo se prije svega odnosi na stvari koje dijete svakodnevno koristi – od igračaka preko sezonske odjeće pa do igračaka. Samostalnost je vrlo važna za razvoj djeteta, pa je i ovaj savjet dobro poslušati.

Foto: Lizzie Orme

2. OSIGURAJTE MJESTO ZA SKLADIŠTENJE ISPOD KREVETA

Ispod kreveta najbolje je staviti kutije s igračkama. Odaberete li boju koja odgovara uređenju sobe, dobit ćete i estetski moment. Ovaj način skladištenja je vrlo praktičan jer će djeci biti pri ruci kada se žele igrati, ali i kada je igračke potrebno vratiti na svoje mjesto.

 

Foto: Keith Henderson; David Hampton

3. MULTIFUNKCIONALAN NAMJEŠTAJ

Multifunkcionalni namještaj dobrodošao je u svim prostorijama doma, pa tako i u dječjim sobama. Odaberete li primjerice škrinjicu, ona će dobro poslužiti za odlaganje stvari kojih u dječjim sobama ima i previše, ali može poslužiti i kao noćni ormarić ili pomoćni stolić.

Foto: James Merrell

4. POBRINITE SE ZA ŠTO VIŠE MJESTA ZA IGRU

Podizanjem kreveta dobit ćete prijeko potreban prostor za igru i druženje. Kada dođe vrijeme, ispod kreveta možete smjestiti radni stol ili čak sofu koja može služiti i kao pomoćni ležaj.

Foto: Ideal Home

5. MALE PROSTORE RAZIGRAJTE BOJOM

Boja će podići prostor bez obzira na veličinu, no u manjim će sobama pokazati svoju moć. Obojiti možete dio oko kreveta i tako vizualno istaknuti dio za spavanje. Poigrati se možete i oblicima kao što su planine, prugice ili geometrijski oblici.

Foto: Ženja Ždanova
Komentari