MAGIČAN SPOJ SIVE I PLAVE: 35 ideja za omiljenu kombinaciju boja u interijeru

Plava boja i njezine nijanse dobro se slažu s neutralnom sivom.  Kako je siva dominatna u današnim interijerima, onda je plava idealan prijedlog da malo osvježite i podignete prostor. Uvjerite se na našim prijedlozima! 

 


U našim životnim prostorima prevladavaju obično neutralne nijanse, a među njima svakako prednjači siva. I klijenti studija Mirjane Mikulec obično sivu žele u gotovo svim prostorijama svoga doma – od kuhinjskih ormarića, preko tapeciranih stolica i sofe, pa sve do ormara ili kreveta u spavaćoj sobi. Siva naravno ne zaobilazi ni kupaonice i hodnike…

Foto: Elle Decoration Russia

Kako je sada u trendu uzorak betona, tako je siva više nego ikada zastupljena na keramici, pločastim materijalima od kojih se radi namještaj po mjeri, bojanju zidova, tapetama…. Siva je jednostavno neprikosnoveni klasik i taj status će uvijek imati.

Foto: Elle Decoration Russia

PLAVA I SIVA SU SVESTRANE BOJE

No, obično poželimo malo podići interijer, jer kada siva dominira, sve može zapasti u laganu monotoniju i bezličnost. Siva i ostale neutralne nijanse su prilično hladne i zato im je potrebno unijeti uzorke i boje koje će to spriječiti.

Mi ovaj puta predlažemo plavu, koja je također jedna od omiljenih u interijerima i čest izbor klijenata studija Mirjane Mikulec. Njihova popularnost krije se u tome što su i siva i plava svestrane boje koje se lako mogu kombinirati s desecima drugih nijansi, uključujući i međusobno.

Foto: Elle Decoration Russia

PLAVA I SIVA DONOSE MIRNOĆU I SVJEŽINU

Intenzitet i zasićenost plave i njezinih nijansi nadoknađuju se neutralnim, blagim i profinjenim sivim tonovima, stvarajući skladnu kombinaciju koja stvara atmosferu mira i spokoja te elegancije. Hladna sivo-plava paleta ispunit će interijer svježinom, koje toliko nedostaju u vrućim ljetnim danima. Zimi će vas ove boje podsjetiti na otvorene morske prostore i nebo bez oblaka.

A ako želite utopliti interijer, razmislite o ubacivanju pastelnih tonova, prirodnih materijala poput drveta, pamuka, vune…

Foto: Elle Decoration Russia

Prikupili smo za vas 35 stilskih primjera korištenja kombinacije različitih sivih i plavih tonova i to u različitim stilovima. Pogledajte i inspirirajte se!

Komentari